Forebygg øyerynker

Virker øyekremer? Og hva kan man gjøre med smilerynkene? Tipsene får du her!

Publisert Oppdatert
Øyerynker er noe av det første man merker av aldringstegn, og det er dessverre ikke så mye å gjøre med - man må og bør jo smile! Men, det er mulig å beskytte mot dypere furer og tørre linjer.

Det store spørsmålet er bare; virker kremene?

Aktive ingredienser

Flere store produkter på markedet inneholder ingredienser vi best kjenner som noe vi spiser eller drikker. For eksempel bruker MAC koffein, Nars bruker fennikel, og Clarins bruker persille.

Er dette virkelig medisin mot linjene, eller strengt tatt bare tull?

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneIvillage har spurt en rekke eksperter på området. Hudlege og forfatter av boken The Water Secret: The Cellular Breakthrough To Look and Feel 10 Years Younger, Howard Murad, forteller at disse ingrediensene kan virke som en gimmik, men at de faktisk kan gi en effekt.

- Koffein reduserer poser under øynene, mørke sirkler og reduserer betennelse i huden. Fennikel kan bidra til å glatte overflaten på huden og å øke sirkulasjonen og persille inneholder mineraler og antioksidanter som beskytter huden, sier Murad til Ivillage.

Antisyre?

Mange hudkremer inneholder også syrer, noe som kan virke godt på problemhud. Men, dette blir for kraftig kost for den sarte huden rundt øynene. Doktor Ben Johnson, grunnlegger av Osmosis Skin Care og forfatter av boken Transform Your Skin, Naturally, advarer kvinner mot dette;

- Rett etter påføring av syrekremer, vil syren gi en mild irritasjon i huden som får rynker og linjer til å synes litt mindre. Men dette er bare midlertidig og ikke vedvarende, og syrekremer på området rundt øynene bør unngås, sier han.

Syreprodukter bør bare brukes på andre områder på huden som er sensitiv og problematisk;

- Man behøver ikke frykte å bruke disse produktene på huden ellers, men produkter som ikke er beregnet til huden rundt øynene, skal ikke brukes der.

Mørke ringer og linjer

Doktor Johnson understreker at ringer, mørke sirkler og linjer rundt øynene, kan skyldes mange ting, blant annet alkohol, koffein, lite søvn, stress og sykdom. Rynkene kommer automatisk når man smiler ofte, og her mener legen at man skal satse på kollagen-gjennoppbyggende øyekremer.

- Det handler om å holde på tykkelsen av den sarte øyehuden. Botox og fyllere har ingen langtidsvirkende effekt på huden. Øyekremen kan virke forebyggende gjennom å beskytte og å gi fuktighet. Dermed er det smart å bruke en fet og fuktig krem rundt øynene, helst med solfaktor 15, sier legen.

I tillegg bør du ikke være redd for å se ut som en diva - å bruke solbriller utendørs hele året, er nemlig smart for å beskytte området rundt øynene.

Kilde: Ivillage.com solbriller220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning