Finn riktig farge for øynene

Her får du fargeguiden for den perfekte øyenskyggen til dine øyne.

Publisert Oppdatert
I høst har du atter en gang masse øyenskyggefarger å velge i mellom, men det er klassiske høstfarger som er mest trendy; oransje, kobber, bronse, gull, olivengrønn, plommelilla og mørkeblå.

Les også: Lær deg makeuptriksene

Les også: Er du oversminket?

Les også: Perfekt sminkeverktøyBruker du en øyenskygge som passer til dine øyne, vil du både fremheve øyenfargen og øynene vil stråle.

Teknikk

Når du legger en skygge som skal få øynene dine til å se store og flotte ut, er det et par ting som er greit å tenke over: du trenger en flat påføringskost, en rund dusekost, en mørk hovedskygge og en lys skimmerskygge.
  • Etter øyekrem og primer på lokket, begynner du med å påføre den mørkeste fargen i ytterhjørnet og oppover halvveis inn i globallinjen din. Bruk den flate kosten til å påføre skyggen. Bruker du en pudderskygge kan du fukte kosten med litt vann for at skyggen ikke skal drysse så mye, dette gjør også fargen sterkere og mer intens på lokket.
  • Når du har lagt den mørke skyggen, bruker du den runde dusekosten for å duse ut harde kanter på lokket slik at looken blir mer sotet.
  • Bruk enten pekefingeren eller en ren, flat kost til å legge den lysere skimmerskyggen i øyekroken og litt inn på lokket fra motsatt side av der du la den mørke fargen. Den lyse skyggen skal gli jevnt over mot den mørke.
  • Vil du ha en ekstra sotet look, kan du legge litt av den mørke skyggen langs nedre vippekant. Husk å duse ut også her.

Perfekt farge


Så hvordan skal du gå fram for å finne fargen som passer din øyenfarge?

Her er tipsene:

For blå øyne

Har du blå øyne, har du ganske mange skyggetoner å velge i mellom denne høsten. Tenk alltid komplimentærfarger. Fargene som fremhever blå øyne er for eksempel bronsetoner og gulltoner. Legg den mørkere fargen ytterst i hjørnet og trekk den oppover i globallinjen. Som en kontrast mot gull-og bronsefargen, kan du for eksempel legge en myk linje med plommelilla langs nedre del av øyet.

For grønne øyne

Hvis du har grønne øyne har du også mye å glede deg over i høst. Rustoransje eller rike kobberfarger er spesielt lekkert mot grønne øyne. Ikke vær redd for å prøve deg frem med forskjellige kombinasjoner og bruk gjerne en helt annen farge på nedre vippekant. Som en perfekt balanse til en rust-eller kobberfarge, kan du for eksempel legge en skarp linje med skogsgrønn langs nedre vippekant for en sexy look.

For brune øyne

Brune øyne ser fantastiske ut sammen med en knallblå skygge - og denne fargen er en av høstens absolutt hotteste. Også her trenger du ikke bare holde deg til en spesiell skygge, men kombinere en hovedfarge med en eller to farger. Som en kontrast til en intens blåfarge, kan du legge en glitrende gullskygge langs nedre vippekant og gjerne trekke skyggen lett ut mot hjørnet for ekstra effekt.

For mørkebrune eller svarte øyne

Har du mørkebrune eller sorte øyne, kan du gå for en rik gullskygge som du legger på hele lokket. Deretter kan du duse den ut sammen med svart skygge i ytterhjørnene på lokket og i globallinjen. Legg også litt svart skygge langs nedre vippekant og dus ut. Legg litt hvit skimmerskygge i tårekroken for å åpne opp øyet mer.

For grå eller lyseblå øyne

Har du lyse øyne, kan du godt prøve deg med en dyp plommefarget skygge på øyelokket, spesielt i ytterhjørnene. Legg litt svart skimmerskygge langs nedre vippekant og dus den ut mot ytterhjørnene. Hold tårekroken lysere med en lys gullfarge. kost220 brun180 brun180- bl180 gull180 plumme180

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen