Finn din smykkestil

Nå kommer smykkegigantens første sølvkolleksjon. Se bildene her!

Publisert Oppdatert
- Skap kontraster i antrekket ved å bruke perler til jeans og sett det feminine opp mot det maskuline, bland det rå med det fine, det sure med det søte! Slik blir du aldri kjedelig, ivrer Henrik Kern.

Vi møter den ene halvdelen av smykkegiganten Dyrberg/Kern under lanseringen av deres første sølvkolleksjon Stearling Silver.

Feminint og yndig

Kern og makker Gitte Dyrberg har designet smykker i 26 år og etterhvert blitt svært anerkjente for sine "fashion jewelries" med glitrende, store stener i mange farger blandet med emaljert metall. Nå syntes de derimot at tiden var inne for noe nytt. Gitte Dyrberg ønsket å lage flere mindre og petite smykker med yngre kvinner som hovedmålgruppe, og slik ble deres første sølvkolleksjon til.

Les også: Smykk deg med klokker

Les også: Ring er tingen

Les også: Lekre klassikere i smykkeskrinetSterling Silver er bygget opp av fire parallelle "edelsten-satelitter", Aura, Cascade, Pillow og Mosaique. Hver og en inneholder de stilen fra et unikt designspråk. Alle stilene matcher likevel og kan brukes sammen.

- Kvinner bruker gull og sølv på nye måter sammen med fashionsmykker. Men det ekte har noe mer yndig, edelt og feminint over seg, mener Kern.

Miks stilen

Hold smykkene fine

  • Legg smykkene i en velourpose eller pakk dem i velourplagg og la dem ligge pent i en boks eller skuff.

  • Heng dem på smykkehenger eller stativ.

  • Ikke la smykkene ligge løst i en skuff eller i vesken din sammen med nøklene dine.

  • Kjøp bedre kvalitet, for stener kan falle av smykker.

For å finne ut om gull eller sølv passer deg, test deg frem;

-Har du kalde eller varme toner i huden og på håret ditt? Det finnes ingen klare regler her, men det handler mest om smak, se på forskjellige stilarter, hva som navigerer i motebildet og sjekk motemagasiner, sier Kern og fortsetter;

- Man kan godt mikse sølv og gull, gjerne de samme smykkene i begge farger, som er typisk skandinavisk - klassisk og moderne, sier han.

Han vil ikke si at ekte eller uekte smykker er bedre eller dårligere enn det motsatte, men motesmykker holder seg en til to sesonger mens ekte smykker ofte er tidløs mote som holder seg evig.

Kern mener at sko, vesker og smykker ofte sier mye om deg som person. Perler er gjerne for den romantiske, stål og skinn for den rocka, gull, perler og stener for den "ladylike" kvinnen.

- Coco Chanel mikser alltid ekte med uekte, og det spiller ingen rolle, for hun ser likevel fantastisk ut. Miks gjerne sølv, gull, stainless steel og fashionsmykker, tipser han.

Gavetips

Smykker er ofte en svært trygg og god gave å gi til noen, men husk på at det er mye tradisjon og symbolikk knyttet opp mot smykkegaver, som for eksempel at en ring gjerne betyr å binde seg.

- Et hjerte er søtt fra barn til mor, men mer corny fra mann til kone. Jeg anbefaler å kikke inn i øynene til den du skal kjøpe gave til, hvilken type er hun? En sølvpike eller gullpike, romantisk pike, rocka pike?

Og prisen trenger slettes ikke alltid være skyhøy for at smykket skal se flott ut.

- Du finner mange vakre smykker for en rimelig penge i dag, og det vil lønne seg så lenge man passer på smykkene så de ikke blir ødelagte.

De første smykkene fra kolleksjonen vil være til salgs fra november, og den fullstendige kolleksjonen vil være i butikk fra desember. Prisene strekker seg fra 719,- til 1.649,-.

dyr220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning