Få orden på elektrisk vinterhår

Det er ikke uvanlig med hårkrise i vinterkulden. Håreksperten vår tipser deg!

Publisert Oppdatert

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.


Krise! Håret flagrer til alle kanter og kan ikke en gang presses ned med lue fordi det er så elektrisk! Hvorfor i alle dager skjer dette, og hva kan du gjøre med det?

- Grunnen til at du opplever at håret flyr rundt hodet, er endringen i temperatur og klima ute, og et varmere inneklima. I tillegg kan kulde og lav luftfuktighet gjøre at håret føles både fett og elektrisk om vinteren, forteller Sølvi Bjørnevoll.

Mange blir overrasket over at håret ser ut til å bli fett på vinteren - siden man svetter lite. Men i følge Sølvi har dette en naturlig forklaring:

- Vinteren gjør at huden blir tørr, og når kroppen merker at vi tørker ut vil den begynne å kompensere ved å produsere mer talg i hodebunnen, forklarer hun.

Les også: Hårfin på budsjett

Les også: Bruk olje på toppen

Les også: Start året med hårpleieDerfor er det viktig å gi hår og hodebunn nok fukt.

- Bruk produkter som gir fuktighet, og husk at du må pleie hodebunnen først, og deretter håret. En god, dyptvirkende kur er et must. En spraybalsam hjelper også på, og i tillegg kan du bruke en olje eller leave-in-kur før du tørker håret, for å gi fukt. Frisørsalongene kan hjelpe deg med å finne den som er riktig til ditt hår og hodebunn, sier hun.

Pleie om vinteren

Om vinteren mener Sølvi at du bør bruke ekstra tid på å pleie både hud og hår.

- I en kald sesong blir ofte også luften mer forurenset og det merkes! Bruk derfor gjerne en rensesjampo for å rense ut forurensing og diverse styling, forteller hun.

Videre tipser frisøren:
  • Ikke gå ut med vått hår. Håret fryser og hodebunnen kan bli irritert.
  • Mye bruk av caps/lue kan også irritere hodebunnen. Den får ikke puste og kan reagere. Luft hodet innimellom, og bruk gjerne en stor hette for å beskytte mot kulda.
  • Invester i gode produkter til hår og hodebunn.
  • Har du elektrisk og frizzy hår kan en hårolje hjelpe deg.
  • Hårprodukter er den perfekte julegave, så sett gjerne opp favorittproduktene dine på ønskelista.


Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.

slvi2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen