Ekspertens favorittprodukter

Vår hårekspert Sølvi Bjørnevoll avslører sine favoritter for oss!

Publisert Oppdatert
Det er en jungel av hårprodukter i butikkene, dessuten anbefaler frisører forskjellige produkter alt etter hva de selger i salongene. Så hvordan finner man produktene som passer sitt eget hår?

Vi spurte Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, om hun kunne nevne sine desiderte favorittprodukter.

Her får du hennes tips!

Kurer for lysbehandlet hår

Enten du har lysstripet håret, bleket det eller lysfarget det, så kan jakten på en passende kur deles opp i flere kategorier:

Kur som passer tørr hodebunn.
Kur som passer for fet hodebunn.
Kur som passer en flassende hodebunn.
Er det lyse håret tørt, slitt, tykt eller tynt?
Trenger håret proteiner eller fuktighet?

Her er Sølvis topp tre kurer for lysbehandlet hår:
 • Redken Extreme Rescue Force
 • Dette er en dyptpleiende kur som styrker håret, gir pleie og bedre kambarhet. En avsluttende kur som etterlater håret sterkere, smidigere og mer glansfullt. Dette er en proteinkur beregnet for skadet hår.
 • Kérastse Nutri-Thermique - serien
 • Kérastase har akkurat lansert en ny serie for veldig tørt hår. Det er en serie med en helt ny teknologi med varmeaktiverende ingredienser som gir dyptvirkende og varig næring for meget tørt hår. Resultatet er et glansfullt og silkemykt hår.
 • Joico K-pak
 • En fantastisk proteinkur som har vunnet pris for beste kur syv år på rad. Dette er en kur som har vært i salg i mange år, men som ikke alle vet om enda.

  Kurer for mørkfarget hår

  Mørke farger sliter også mye på håret, i tillegg kan det være vanskelig å holde fargen fresh og fin. Sølvi har flere tips også her:
 • Redken Color Extend Sun
 • Kuren beskytter og reparerer under og etter soling. Den beskytter naturlig, stripet og fargebehandlet hår fra UV-skader og misfarging som oppstår som følge av soleksponering og bading i klor- og saltvann. Color Extend sun Mask gjenoppretter gølden og tilstanden til fargebehandlet, soleksponert hår og etterlater det fornyet, mykt og glansfullt.
 • Kerastase Bain Mirror
 • En fantastisk kur som bevarer hårfargen og gir masse glans.
 • S factor Serious conditioner
 • Dette er en god kur til både lyst og mørkt hår. Den reparerer og pleier og er spesielt fin til lange hår.

  Kostholdet er viktig

  Håreksperten mener at man også kan lage hårkurer hjemme.

- Man kan det, men det kan være vanskelig å få ut av håret. Samtidig må man ikke undervurdere det man putter i seg - noe av det man ofte glemmer når man tenker på hårkvalitet og hvordan få penest og sunnest mulig hår, er jo hvordan man lever generelt, sier frisøren og spør;

- Hva spiser du? Hva drikker du? Bruker du medisiner?

- Ikke glem at et godt og sunt kosthold med masse grønnsaker og vitaminer også gir gode resultater, sier Sølvi.

Hvis du ønsker glattere og sunnere hår, mener frisøren at det er essensielt å bruke gode produkter og besøke frisøren med jevne mellomrom. - La rettetang og føner få hvile innimellom og bruk alltid varmebeskyttelse. Lange hår kan flettes før natten for å forhindre floker. Bruk serum og produkter som gir pleie til håret. Finn hårserien som passer ditt hår best. Både Redken og Kerastase er store på pleie og bruker ny teknologi i produktutviklingen sin, sier Sølvi.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen