Dyrisk dekor

Pynt deg med skogens skapninger i høst.

Publisert Oppdatert
Det naturnære, grove og rustikke viser seg i alle delene av motebildet denne høsten. Smykkene er intet unntak. Nå skal dyrene komme tett på kroppen i form av ørepynt, halskjeder og ringer.

Les også: Pen i poncho

Les også: Dette er høstmoten

Les også: Kjendisenes mote-must


Nordisk vri

- Høstens smykker er inspirert av skog og natur, og vi ser mange dyremotiver. Spesielt dyr fra den skandinaviske naturen, forteller Elin Carlsen, kjedesjef for Bianco Footwear i Norge.

Store halskjeder og kraftige ringer er aller størst representert i kolleksjonene, og materialene er grove.

- Fargene nå er matte og mørke. Både sølv og gull er nedtonet og matt og ser rustikt ut, gjerne med grov tekstur. Vi ser også mye skinn, forteller Carlsen.

Hever antrekket

De store, dyriske smykkene gjør mye ut av seg og trenger lite følge av annet tilbehør.

- Bruk gjerne et stort, grovt kjede på et enkelt antrekk. Da kommer smykket ekstra godt fram, og løfter antrekket flere hakk, anbefaler Carlsen.

Er du glad i ringer kan du velge om du vil holde det enkelt eller om du vil fylle godt på.

- De store, grove ringene er dekorative, og det er lekkert med en stor ring på hånden. Men her kan du også variere og bruke opp til flere på én og samme hånd, sier Carlsen.

Fullfør stilen

Smykkene med dyremotiver kan brukes til det meste av antrekk. Men ønsker du deg en gjennomført look, er det ikke så mye som skal til for å fullføre den jordnære stilen.

Hold gjerne antrekket enkelt for å fremheve smykkene, men velg deg plagg i naturlige og grove kvaliteter. Grovstrikkede gensere eller kjoler i ull og bomull er fine standardplagg som er enkle å pynte opp.

Jordnære sko

Høstens skotrender byr på mange varianter som passer til denne stilen.

Prøv et par ankelstøveletter i skinn med kraftig hæl. Hæler av treverk gir en ekstra naturnær look. Synlig pelsfôr er også en viktig trend utover vinteren, og kan være stilig til en naturinspirert stil.ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning