Dumpa? Gi deg selv en makeover

Ingen grunn til å være trist i solen. Slik fiffer du deg opp!

Publisert Oppdatert
Kjærlighetssorg kan for mange oppleves som like dramatisk som et dødsfall i nær familie. Den gode nyheten er at det går over, selv om man ikke tror det når man sitter midt i det. Etter en følelsesmessig nedtur, ender vi stort sett opp på et bedre sted i livet. Sakte, men sikkert forstår vi hvorfor forholdet ikke funket og hvorfor det åpner opp muligheten for et bedre livsvalg senere.

Dessverre går det ikke like raskt for alle, og det er selvsagt viktig å bruke tid til å lege et åpent sår. Det er også viktig å bruke tid på seg selv! Nå er sommeren her, og det kan føles godt å friske seg selv opp og fornye imaget litt. Slik føler du deg mye bedre, og du får fokusere på noe annet enn den evige kjærlighetssorgen.

Utvendig og innvendig

Her har du tipsene!
 • For å komme deg videre bør du først og fremst takke ja til alle invitasjoner som kommer din vei; sommergrillfester, middager og lunsjer, eller bare en strandtur. Tenk på alle mulighetene du har for å øve deg på å være sosial med andre!
 • Begynn med å lage en liste over de endringene du ønsker i livet ditt.
 • Lykke kommer fra innsiden. Møt en psykolog om du kan det, dette kan gi deg mer klarhet i å se alle negative mønster du har utviklet. Om en terapeut ikke er tilgjengelig, eller du ikke har råd til en, kan du alltids lene deg på gode venner. Bare det å snakke høyt om ting kan få deg til å bli mer bevisst og klar over egne tanker.
 • Utseendet ditt teller også! Du er din egen reklameplakat. Utseendet sier mye om deg, ditt liv og din personlighet, men det kanskje aller viktigste argumentet for å bruke tid på utseendet er at en kvinne som føler hun ser bra ut - også faktisk SER bra ut.
 • Lek med hårstilen. Klipp det kort og kult eller spar det langt. Ikke vær redd for å prøve noe nytt, det vokser alltid ut igjen.
 • Endre hårfargen din. Velg en farge som får deg til å se mest vakker ut, og spør gjerne både venner og frisøren om råd. Vær litt mer modig enn du vanligvis pleier å være.
 • Beskytt huden din, bruk solkrem hele tiden. Bruk makeup og selvbruning for å holde på sommergløden.
 • Ikke glem å kose deg. Kanskje kan en manikyr eller pedikyr få deg til å glemme at du er trist i noen minutter?
 • Det er ikke garantert at et flott utseende vil gjøre deg lykkelig, men det vil få deg til å bli lagt merke til og du vil aldri føle deg usynlig.

  Kilde: Ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen