Sommerens skotrend

Det handler om hvite pumps

Skoene du vil se på alle kvinner denne våren.

HVITE PUMPS: Dette er skoene Aldos butikksjef mener at alle kvinner kommer til å gå med denne våren og sommeren.
HVITE PUMPS: Dette er skoene Aldos butikksjef mener at alle kvinner kommer til å gå med denne våren og sommeren. Foto: Aldo
Publisert Oppdatert

Det er de hvite, spisse pumpsene vi snakker om. Skoene, som hadde sin storhetstid på 80-tallet og slutten av 90-tallet gjør nå et stort hopp tilbake i trendbildet.

Brand Manager for Aldo Silje Brøter Olsen er ikke i tvil;

- Dette er skoene vi vil se på "alle" damer i vår og sommer. Hvite, spisse sko passer også for alle, men jeg tror også at det er særlig de ekstra trendy damene som kommer til å gå i dem, sier Brøter Olsen.

Det er heller ikke modell og moteentusiast Kathrine Sørland i tvil om;

- Jeg elsker hvite pumps! Jeg har allerede kjøpt meg et par. Sorte pumps er jo alltid safe, og noe man alltid bør ha i skapet syns jeg. Men nå er det godt å bruke de hvite i stedet. Det er ekstra lekkert med lyse farger nå utover våren og sommeren, spesielt hvis man har fått litt brune bein, sier Sørland til Kvinneguiden.

Unngå harry-tabbene

Sørland mener at de hvite pumpsene passer perfekt til jeans.

- Et par flotte jeans sammen med høye, hvite pumps og en enkel t -skjorte eller skjorte er alltid lekkert, sier hun.

Men det er et par ting du bør huske på for å være stilfull. De hvite skoene kan nemlig se harry og tacky ut, hvis du bruker dem feil. På tross av at klestrenden "hvitt på hvitt" er spådd å bli stor denne våren, mener Sørland at du bør unngå å overdrive.

- Ikke kombiner hvite pumps med masse annet hvitt. La dem være det eneste hvite innslaget i antrekket ditt. Du trenger ikke å ha en hvit skjorte hvis du har på deg hvite sko, tipser modellen.

DIGGER STILEN: Modell og moteentusiast digger hvite pumps og kombinerer de gjerne med jeans og t-skjorte.
DIGGER STILEN: Modell og moteentusiast digger hvite pumps og kombinerer de gjerne med jeans og t-skjorte. Foto: FOTO: Synne Bakker.

Hun synes også kvalitet har mye å si for hvordan skoene ser ut på.

- Invester i gode sko med god kvalitet. Ikke nødvendigvis så veldig dyre, men helst i skinn. Da ser de mer ordentlige ut.

I tillegg passer vårens klestrender godt sammen med de lyse skoene.

- Sort og grått er alltid fint sammen med hvite pumps, men også vårens lekre pasteller, mener Sørland.

Andre kombinasjoner

HVITT: Fargen som flest kvinner vil gå for denne våren og sommeren, i følge Silje Brøter Olsen. Fra venstre: Pumps, 449 kr, pumps, 898 kr, pumps, 1398 kr.
HVITT: Fargen som flest kvinner vil gå for denne våren og sommeren, i følge Silje Brøter Olsen. Fra venstre: Pumps, 449 kr, pumps, 898 kr, pumps, 1398 kr. Foto: Lille Vinkel Sko.

Hvite pumps og ballerinas kan du bruke til det meste, for eksempel til en fargesterk topp kombinert med jeans, eller til en hvit, søt kjole. Men også mer fargesterke varianter vil være trendy denne sesongen. Synes du derimot at det er litt kjedelig med hvitt har du også store muligheter til å kaste deg på en mer fargerik trend denne sesongen.

- De knallfargede skoene kan du kombinere med fargesterke jeans, men gjerne også med en romantisk hvit eller offwhite topp, i et enkelt antrekk. Lyse jeans ser også bra ut til knallfargede sko. Med pastellfargede sko er det fint å skape helhet i antrekket med andre pastellfarger til, foreslår Brøter Olsen.

For de største skonyhetene til våren og sommeren handler nemlig også om knallfargede og pastellfargede sko, gjerne preget av blomstermønster.

Elin Carlsen, kjedesjef for Bianco Footwear i Norge, forteller at rosa er det nye svarte på skofronten denne våren og sommeren.

- Nå skal du mikse de sterke fargene. Bruk rosa sammen med mingrønt, eller miks rosa og oransje, sier Carlsen.

Er du ekstra dristig kan du gjerne bruke fargene fra topp til tå.

- Kombiner en rosa bukse med en mintgrønn topp og mintgrønne sko. Vil du tone det litt ned kan du satse på rosa sko til en mintgrønn bukse og en enkel hvit topp, anbefaler Carlsen.

- Også sko med neondetaljer, for eksempel en liten neonprikk på ankelen eller en stripe langs sålen vil være spesielt trendy, sier Brøter Olsen.

Den feminine ankelstroppen gjør også en retur inn i motebildet, alt fra flate sandaler til høye hæler med ankelstropper er viktig, og kan kombineres med det meste.

- En annen stil som blir viktig nå er den populære espadrillossålen, som vil være litt høyere i år, og med enda mer platå. I tillegg kommer dem i knallfarger som oransje og gult, sier hun.

De siste sesongene har vi sett bruk av mange ulike materialer. Dette er fortsatt veldig aktuelt, men i tillegg skal nå materialene gjerne mikses på en og samme sko.

- Vi ser mange ulike materialer, og gjerne i kombinasjon med hverandre. Glitter kombineres med imitert suede og metalliske overflater kombineres med kork, forteller Carlsen.

Skoene som passer til alt

Om du vil kle deg trendy når været blir varmere, trenger du ikke å fylle opp skoskapet med ett par for hvert antrekk. Du kan godt være trendy på budsjett. For det finnes nemlig ett par som passer til alt, og de er ikke svarte.

ANKELREIM: Skoene blir ekstra feminine med ankelreim. Fra venstre: Clarks, 1099 kr, Tamaris, 599 kr, Bianco, 499 kr.
ANKELREIM: Skoene blir ekstra feminine med ankelreim. Fra venstre: Clarks, 1099 kr, Tamaris, 599 kr, Bianco, 499 kr. Foto: Produsentene.

- Skoen som både er trendy, elegant, og god å gå i, er de lys beige, semskede pumpsene. Du finner skoen i alle høyder, med både 2 centimeter, 10 centimeter og 12 centimeter hæl. Nå får du dem både med rund og spiss og åpen tå. Velger du en variant som har platå blir den ekstra god å gå i, tipser Brøter Olsen.

Den beige pumpsen er altså et godt alternativ til den vanlige sorte. Ønsker du deg noe helt annet vil også sandalene med mye glitter og strass være riktig akkurat nå.

BEIGE: Den sarte fargen får pumpsene til å passe til alle antrekk denne sommeren. Fra venste: lakkpumps, 450 kr, peep toe pumps, 770 kr, semskede pumps, 700 kr.
BEIGE: Den sarte fargen får pumpsene til å passe til alle antrekk denne sommeren. Fra venste: lakkpumps, 450 kr, peep toe pumps, 770 kr, semskede pumps, 700 kr. Foto: Aldo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning