Derfor ser du gammel ut

Dette gjør huden vesentlig eldre enn den trenger å være.

Derfor ser du gammel ut
Derfor ser du gammel ut
Publisert Oppdatert
- Dagens kvinner er kravstore og veldig bevisste når det kommer til hudpleie, forteller Lila Hadidi ved hudpleiegiganten Biotherm.

Vi er blitt mer opptatte av ingredienser i hudpleieproduktene vi bruker, men dette henger også sammen med våre bekymringer for tidlig aldring av huden;

- Vi bekymrer oss for mye, men undersøkelser Biotherm har gjennomført viser hva vi bekymrer oss aller mest for når det kommer til utseendet. For 94 prosent av de spurte kvinnene er det hudtonen som er det viktigste, og de ønsker seg en strålende hud. 35 prosent ønsker å motvirke mørke flekker i huden, 62 prosent ønsker fyldigere og smidigere hud, 90 prosent vil ha fuktig og myk hud. Flere blir også klare over hvordan alt dette kan oppnås da 60 prosent vil bruke ansiktskrem med UV-beskyttelse, sier hun.

Økt selvtillit og prestasjon

Det er kanskje ikke så rart at vi bekymrer oss mer for disse tingene når samfunnet vi lever i i dag ofte sidestiller suksess og fremgang med å se ung, frisk og bra ut. Presset legger vi altså ikke bare på oss selv, i svært mange sammenhenger forventes det at man skal se bra ut til enhver tid, i tillegg til at man ofte oppnår økt tillit og forståelse dersom man ser ung og frisk ut.

Les også: Ikke dropp fukten

Les også: -Du trenger to fuktighetskremer

Les også: Godt for øyetDet er heller ingen hemmelighet at dersom man føler at man ser bra ut, så presterer man også ofte bedre fordi man kjenner seg sikker på seg selv.

Yngre uttrykk

Forskerne hos Biotherm identifiserer fem hoved-uregelmessigheter som kan oppstå i huden; mørke flekker, rødhet, matt hudtone, grov hud og tap av elasitet.

Vitenskapelige studier demonstrerte betydningen av de første to uregelmessighetene, ujevn pigmentering og hudtone, på antatt alder.

I denne studien ble portretter av 100 kvinner i alderen 18-70 år observert av et panel på 500 menn og 500 kvinner. Hensikten med studien var å studere forholdet mellom antatt alder oppgitt av paneldeltakere og kliniske tegn på aldring.

Resultatene er åpenbare: desto jevnere hudtone og tekstur, altså ingen mørke flekker eller rødhet, samt jevn pigmentering, desto sterkere var inntrykket av ungdommelighet.

Hudens fiende

  • UVA-stråler utgjør omtrent 95 % og UVB-stråler utgjør omtrent 5 % av den samlede UV-strålingen.

  • UVA-stråler er aldrende for huden og UVB-stråler brenner huden.

  • UVA-stråler finnes i alle breddegrader, gjennom hele dagen, selv om vinteren, og blokkeres ikke av glass.

  • Ulempene ved UVA-strålene gjør at de kan nå alle lagene i huden, inkludert dermis som ligger under hudens øverste hudlag, epidermis. Her ligger nerver, blodårer, bindevev og hårrøtter, talg- og svettekjertler.

  • Forebygg mot for tidlig aldring ved å bruke solbeskyttelse hver dag året rundt.Kilde: Pressemelding Skin Vivo Uniformity, Biotherm. bio

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning