Slik redder du en dårlig hårdag

Derfor har du dårlige hårdager

Her får du tipsene som kan redde en dårlig hårdag.

DÅRLIG HÅRDAG: Her får du tipsene du trenger for dårlige hårdager.
DÅRLIG HÅRDAG: Her får du tipsene du trenger for dårlige hårdager. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

De aller fleste har hatt dårlige hårdager, dager hvor håret overhodet ikke ser bra ut, samme hva du prøver.

- "Bad hair days" er nok et kjent fenomen blant jenter og kvinner, sier frisør og daglig leder Kate Stovner i Studio Alf Bogstadveien.

Det at noen opplever flere dårligere hårdager enn andre tror frisøren kommer av at noen er mer opptatt av håret sitt enn andre.

- Er du opptatt av at du til enhver tid skal være 100 prosent stylet/fin på håret, må du jobbe mer for det enn hvis du "godtar" en hestehaledag innimellom.

Du påvirker selv en dårlig hårdag

Det mange ikke er klar over, er at håret lar seg påvirke av alt, forklarer Stovner til Kvinneguiden.

- Er du sliten henger håret litt mer enn vanlig. Er du syk merkes det på håret med en gang. Har du mensen, er det ikke til å unngå at håret føles "slappere"

- Rett og slett de dagene du ikke føler deg helt tipp topp er det fare for en dårlig hårdag.

Nettopp derfor understreker frisøren at det er ekstra viktig å bruke de de fem minuttene ekstra på badet før du drar hjemmefra, slik at du kan begrense den dårlige følelsen.

Dårlig hårdag: Gi håret volum

- Sørg for å få litt volum i håret, råder Stovner. Enten med varmeverktøy eller hårpudder og tørrsjampo.

- Selv foretrekker jeg varmeverktøy, for hvis du lager litt tekstur i håret så blir det automatisk litt mer volum. Og da det holder kanskje to dager, hvis du er heldig. Mens kriseløsning med hårpudder og tørrhårsjampo ofte holder en kveld eller dag, så må håret vaskes.

Videre oppfordrer frisøren deg til å hver morgen stå opp med det "riktige" benet mens du forteller deg selv at dette blir en topp dag.

- Da reduserer du de dårlige hårdagene betraktelig bare med viljen.

Hestehale redder en dårlig hårdag

FOR DÅRLIGE HÅRDAGER: Har du langt hår, er det enklest å sette det opp i en stram hestehale, råder frisør og innehaver Agnes Marie Gulbrandsen ved Gevir frisørsalong.
FOR DÅRLIGE HÅRDAGER: Har du langt hår, er det enklest å sette det opp i en stram hestehale, råder frisør og innehaver Agnes Marie Gulbrandsen ved Gevir frisørsalong. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos

- Har du langt hår, er det enklest å sette det opp i en stram hestehale, råder frisør og innehaver Agnes Marie Gulbrandsen ved Gevir frisørsalong.

Videre forklarer hun at en fin lue eller hatt redder deg som har kort hår.

- Hvis du har god du tid, kan du ta en hårkur. Det gir spenst og glans til håret, har hun tidligere uttalt til Klikk.no.

Forebygg dårlige hårdager

Daglig leder Gunn-Heidi Iversen i Azur Frisør forklarer til Kvinneguiden at dårlige hårdager kan skyldes både sjeldne frisørbesøk, dårlig dagsform, vind og vær, og feil valg av hårprodukter.

- For å forebygge/motvirke dårlige hårdager er det viktig med riktige tilpassede hårprodukter og jevnlige frisørbesøk. Snakk med frisøren, de er profesjonell på råd og veiledning.

Les også:

Advarer sterkt mot å bleke håret selv

Unngå frisørens skrekkeksempler

Slik går du fra brunette til blondine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning