Bryn deg på dette

Ønsker du drømmeøyenbryn? Det kan du faktisk få med disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Den amerikanske bryneksperten Anastasia Soare former brynene på Hollywoodeliten, for eksempel Penelope Cruz, Reese Witherspoon, Nicole Richie og Kim Kardashian.

Hun forteller til nettstedet Elle.com at brynene bør tilpasses den enkeltes ansiktsfasong, og at alle kan få perfekte bryn, selv de som har overnappet i mange år.

Her får du tipsene hennes!

Tykt og tynt

- For å få balanse og harmoni på brynene, må man ta hensyn til bredde, riktig form, fylde og farge. Tenk at brynene skal være bredest innerst mot øyenkroken og litt tynnere ytterst.

Les også: Fiks brynene slik!

Les også: Videospesial: Fiks ødelagte bryn!

Les også: Smink deg som en stjerne  • Om du har et lite ansikt med delikate trekk, kan for tykke bryn bli for mye. Se deg selv i speilet. Om det er liten plass mellom bryn og øvre vipper, bør du nappe underfra for å skape et tynnere bryn som samtidig er mer buet i formen.
  • Har du et høyt brynsben hvor det er god plass mellom øyevipper og bryn, kan du gjerne la brynene gro seg tykke og brede. For perfekt form deler du ansiktet inn i tre deler; mellomrommet mellom hårlinje og bryn, bryn og neserot, og neserot mot haken skal alle ha samme lengde mellomrom, mål dette med en tynn makeupkost. Fyldige bryn er også det mest flatterende på runde ansikt.
  • Farge
  • Ved hjelp av en øyenbrynsblyant eller pudder, kan du fylle i områder og skape sterkere bryn. Vær forsiktig når du legger fargen, legg litt og litt. Velg en farge som ikke er så mange nyanser mørkere enn din naturlige brynsfarge, da vil resultatet se mest naturlig ut.
  • En gjennomsiktig bryngel er fin å bruke for å forme hårene og legge de på plass. Slik unngår du også at fargen smitter av på huden utenfor brynene.
  • Du får også kjøpt permanent farge. Denne kan du legge selv og friske opp en gang i måneden om du vil. Her er det også viktig å ikke kjøpe for mørk farge. Fargen blir vanligvis ganske mørk med en gang, men dette blir jevnere etter at du har vasket ansiktet et par ganger.
Bryn3-220 Kolokremsorthyopplselig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning