Badetøy til DIN kropp

Vi har funnet årets lekreste badetøy, og gir deg tips til hva som passer din kropp.

Publisert Oppdatert
Snart er det tid for bikinisesong, og det er faktisk nå du bør kikke etter årets modeller, for når varmen kommer for fullt kan du risikere å møte glisne butikkhyller.

Hver sommersesong byr på nye bikinitrender, men når det gjelder under- og badetøy bør du glemme hva som er årets mote, og heller gå for en variant som passer kroppsfasongen din.

Guttefasong

Mange misunner deg, men du ønsker deg kanskje tydeligere former. Sterke farger og store mønstre kan bidra til at du ser mer kurvet ut. I tillegg vil 3d-detaljer som rysjer og blonder virke forstørrende. En badedrakt som har åpne felter kan også bidra til å skape en illusjon av former.

Pærefasong

Har du pærefasong med større rumpe enn pupper, og du vil skape en balanse, så bør du sørge for å fremheve overkroppen med farger og mønstre, og holde bikinitrusa enkel og ensfarget. En hipstertruse kan få hoftene til å se bredere ut, og er generelt finere på de som har stor rumpe i form av sprettrumpe, og ikke brede hofter. En truse med knyting i sidene vil også ofte få hoftene til å se større ut. Hvis du vil dekke til rumpa kan du bruke en kort shorts eller et omslagsskjørt.

Stor byste

Første bud for de med stor byste: Du trenger støtte. TrekantBH-er uten spiler bør derfor unngås, det samme med BH-er med spagettistropper. Stroppene bør være regulerbare så de passer akkurat til deg. I forhold til farger og mønster er det mest flatterende om du gjør det motsatte av de med pærefasong, sats på enkle ensfargede topper og mer fargerike truser.

Liten byste

Strategiske plasserte optiske illusjoner kan få bysten til å se større ut. Horisontale striper, innlegg, rysjer og mønstre forstørrer. I tillegg vil en god push-up-BH gjøre underverker.

Stor mage

En vanlig badedrakt er ikke nødvendigvis det beste for en kvinne med større mage, den understreker de ekstra kiloene nesten mer enn om man hadde gått i bikini. Det beste er en badedrakt som ikke sitter helt tettsittende. En todelt tankinivariant der toppen sitter litt løst over magen kan være flatterende, eller du kan gå for en todelt variant der trusen har høyt liv. Unngå for mye mønster på magepartiet.

Og til slutt; før du skal ut i prøverommene for å prøve badetøy, sørg for at det er noen timer siden du har spist, barber legger og bikinilinje, og smør deg gjerne inn med selvbruningskrem dagen før. Da blir opplevelsen med ett litt hyggeligere, uansett hva slags kropp du har, og hva slags bikini du prøver.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning