Festivalmote 2012

Avslappet og sexy på festival

Kle deg komfortabelt og trendy når du skal på festival.

Publisert Oppdatert

Endelig er det festivaltid igjen, og det morsomme med festivaler er at de handler om så mye mer enn bare livemusikk. Svært mye går på å se og bli sett, og moteinspirasjon kan man få i bøtter og spann.

Ønsker du selv å være en trendsetter på festival i år?

Da skal du ta en titt på disse tipsene.

Ny trend i år

Designer ved Bik Bok, Nina Granerød forteller at vi som regel alltid ser mye jeansshorts på festival, men ønsker du å være ekstra motebevisst, ja da må shortsen være veldig kort i år.

- Shortsen ser ut til å bli kortere og kortere. Ellers ser vi i år mer av customizedede klær, for eksempel shorts som har patchwork, nagler og studs påsydd. De veldig korte shortsene har gjerne frynser, helst stylet med crochet-blonder og en etnisk hippiebag, sier hun.

Også Hanne Wergeland, PR- og pressansvarlig hos Lindex, forteller at den lille denimshortsen har utviklet seg i alle farger og varianter.

- Shortsen er gjerne kombinert med printede basictopper i lag-på-lag styling og fargerikt tilbehør.

Samtidig mener hun at det som gjør seg aller mest gjeldende av nye innsalg i år, neonfargene både på plagg og tilbehør.

- Neonfargene kan også gjerne kombineres med hverandre for et skarpere og edgy uttrykk, sier Wergeland.

Anna Söndergaard ved Beck Söndergaard mener at festivalmote handler om en enkel og kul look, som samtidig er praktisk og behagelig å ha på seg.

- Det er en avslappet og sporty sommerlook, og den er også veldig dominerende i år og passer perfekt som festivalgarderobe. Shorts, kule t-skjorter med print, oversize sweatshirts og lette strikkecardigans kombinert med et par sneakers eller flate lærsandaler, er perfekt, sier Söndergaard til Kvinneguiden.

ANTREKK: Cardigan fra Stella Nova, 2199 kr, t-skjorte fra Bik Bok, 149 kr, shorts fra Bik Bok, 399 kr, skjerf fra Beck Söndergaard, 299 kr, gummistøvler fra Le Chameau Chasseur, 3290 kr, belteveske fra Beck Söndergaard, 799 kr, armbånd fra Lindex, 79 kr.
ANTREKK: Cardigan fra Stella Nova, 2199 kr, t-skjorte fra Bik Bok, 149 kr, shorts fra Bik Bok, 399 kr, skjerf fra Beck Söndergaard, 299 kr, gummistøvler fra Le Chameau Chasseur, 3290 kr, belteveske fra Beck Söndergaard, 799 kr, armbånd fra Lindex, 79 kr. Foto: Foto:PRODUSENTENE.

Kun tilbehør

Praktiske tips

- Gode boots, en liten veske (gjerne vintage), en fin strikkegenser (kimono) eller lignende til å ha på seg på kvelden når det blir kaldt, solbriller, en hatt kan også være bra. Regnfrakk er et must, sier Nina Granerød ved Bik Bok.

- Denimshortsen, bikinitoppen, maxiskjørtet/kjolen, tanktoppen og ikke minst solbriller, sier Hanne Wergeland ved Lindex.

- Solkrem, gummistøvler, solbriller, belteveske til penger og mobiltelfonen. Og tannbørste, sier Anna Söndergaard.

Men du trenger slettes ikke å gå til innkjøp av en helt ny garderobe for å være kul på festival. Det holder med å fornye tilbehøret.

På denne måten kan du få et flere år gammelt antrekk til å skinne i nytt lys.

- Jeg foreslår et nytt belte, gjerne et vintagebelte, cowboy-aktig, eller noe med stener på. Veske og smykker som man mikser og matcher gjør også antrekket nytt, sier Nina Granerød.

Ved enkle grep kan du også fornye antrekket med å addere frynseveske, cowboyhatt i strå og store solbriller om du vil gå for hippielooken.

- Eller man kan gå for en mer rocka variant med tilbehør i sølv, Ray Ban-inspirerte solbriller og nagleveske, sier Hanne Wergeland.

Gunn-Torhild Lunde har agenturet på smykkemerket Dyrberg/Kern i Norge. Hun mener at du bør satse på skikkelig "arm-candy" til festivalen:

- Det vil si en fri og kul miks av mange armbånd. Gamle favoritter, blandet med nye og gjerne ispedd noen litt ville farger. Det er også fantastisk med statementringer på lange- eller pekefinger, tipser Lunde.

Det hotteste på tilbehørsfronten mener Lunde er store, lange halskjeder til enkle topper, igjen sammen med mange armbånd blandet med metaller, gull, sølv og rosegull.

- Også lenker - lenker på øredobber, på ringer, på armbånd og halskjeder i form av lenker på lenker ser bra ut, tipser hun.

Anna Söndergaard mener man enkelt fornyer årets festivalantrekk med en fet belteveske som ikke er for liten, og som kan bæres på skrå over brystet.

- Gjerne i en feminin farge som lys grå eller stenvasket fremfor den tradisjonelle sorte, sier hun.

Söndergaard mener også at et lettmønstret tørkle i bomull, som både kan brukes rundt halsen, over skuldrene på kjølige kvelder, eller på hodet når håret blir litt fett, er et must på festival.

- Og så er det selvsagt viktig å pynte håndleddene med masse armbånd. En kul idé er å ta noen av dine gamle tørkler i bomull og klippe av en smal strimmel som du kan surre rundt håndleddet som armbånd. Det ser kult ut og er en rimelig løsning hvis du ønsker en personlig stil, tipser hun.

Pakk med deg dette

ARM-CANDY: Fyll begge håndleddene med en god miks armbånd. Fra venstre: Bik Bok, 99 kr, Dyrberg/Kern, 479 kr, Dyrberg/Kern, 279 kr, Dyrberg/Kern, 549 kr, Bik Bok, 99 kr, MQ, 129 kr.
ARM-CANDY: Fyll begge håndleddene med en god miks armbånd. Fra venstre: Bik Bok, 99 kr, Dyrberg/Kern, 479 kr, Dyrberg/Kern, 279 kr, Dyrberg/Kern, 549 kr, Bik Bok, 99 kr, MQ, 129 kr. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Wergeland synes at det beste med festivaltrendene er at spillereglene til en viss grad oppheves.

- Dette er en av de arenaene hvor man kan skeie ut litt og være vågal med spennende kombinasjoner og skape sitt eget uttrykk. Alt behøver ikke å matche like godt som i hverdagen. Det viktigste er at man kler seg innenfor sin egen komfortsone og har det gøy med det man tar på seg. Miks og match av gledens lyst, det er helt innenfor festivaltrendens stylingprinsipper, sier Wergeland.

Men du kommer ikke til å kose deg noe særlig langt hvis du ikke er komfortabel med det du har på deg. Det bør ikke være for trangt, hælene bør ikke være for høye og du bør absolutt ikke fryse og bli våt.

-Regnjakka i en kul farge kombinert med bikinitoppen og shortsen er alltid et spennende innslag som både er en praktisk beskyttelse mot skiftende vær og også er en morsom og tilfeldig kombinasjon som forventes av festivalmoten, tipser Wergeland.

- Det viktigste å ha med seg på festival er gode sko, boots og en liten veske så man slipper å bære for mye, mener Nina Granerød.

PÅ FØTTENE: Se an været, men skal du være på festival i flere dager, bør du ta med deg både til vått og tørt vær. Sandaler fra Lille Vinkel Sko, 998 kr, sommersko fra Wesc, 599 kr, boots fra Orginalife Coco, 499 kr, lave gummistøvler fra Le Chameau Bon, 998 kr, kilepumps fra Lille Vinkel Sko, 798 kr.
PÅ FØTTENE: Se an været, men skal du være på festival i flere dager, bør du ta med deg både til vått og tørt vær. Sandaler fra Lille Vinkel Sko, 998 kr, sommersko fra Wesc, 599 kr, boots fra Orginalife Coco, 499 kr, lave gummistøvler fra Le Chameau Bon, 998 kr, kilepumps fra Lille Vinkel Sko, 798 kr. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning