40 år og akne?

Hvorfor dukker hudproblemene opp når de for lengst burde vært borte?

Publisert Oppdatert
De fleste hudproblemer er hormonelt relatert, noe som betyr at man som regel slipper å slite med dem hele livet. Men, når man får akneproblemer mange år etter puberteten, kan dette være vanskelig å ta tak i. Likevel finnes det en løsning på det meste.

Solskader

I følge den amerikanske hudlegen Ranella Hirsch er solskader som har bygget seg opp over lengre tid, det vanligste hudproblemet for kvinner over 40 år. Hun nevner for eksempel mørke flekker, pigmentering, tørre linjer og manglende spenst i huden. Dette kan være vanskelig å reversere, men ikke umulig.

Les også: Skjulende triks

Les også: Frisk hud i høst

Les også: Kviser av dette?Det mener iallefall eier av amerikanske Completely Bare Spas, Cindy Barshop.

- Hvis du ønsker en ung og sunn glød uten å være for hardhendt med huden, skal du satse på en mild eksfoliering tre-fire ganger i uken sammen med kveldsrensen din. Dette er med på å forebygge og samtidig rense bort døde hudceller på overflaten slik at huden holder seg frisk og ren, sier Barshop.

Om du har flere mørke områder og pigmentflekker i ansiktet, eller har kvisearr, vil også en god eksfoliering kunne redusere dette en del.

Hvis du sliter med ujevn hudfarge, er det viktig å huske på at kraftige peelinger kan gjøre huden enda mer lyssensitiv. Dermed er det viktig å bruke solfaktor i ansiktet året rundt.

Kviser og rens

Får du kviseutbrudd med jevne mellomrom, har du sannsynligvis en viss oversikt over hva du reagerer på. Når man opplever dette i voksen alder, kan det være flere årsaker til dette, for eksempel overgangsalderen og hormonell ubalanse i kroppen, stress eller bruk av feil produkter.

En skånsom, men effektiv behandlingsmetode er nøkkelen når man skal behandle akne på voksen hud. Først og fremst er det en lurt å få gjort en hudanalyse slik at du vet hvilken hudtype du har. Deretter gjelder det å ha en skikkelig renserutine morgen og kveld; gå for en serie som inneholder en god rens, en glattende toner, dagkrem og gjerne et serum som du kan bruke direkte på problemområder.

Linjer

Fine linjer og rynker er uunngåelig. og de blir der når de først har kommet til syne. Dermed er det å forebygge nye rynker det viktigste fokuset. Her er det igjen solfaktor for alle penga! Solfaktor året rundt er i følge flere hudleger det eneste som virkelig vil forebygge flere linjer. Samtidig finner du mange typer serum og nattkremer som skal hjelpe å holde huden fuktig og spenstig slik at du unngår tørrhetslinjene.

Huden din vil også si fra om den trenger mer fuktighet. Om du har veldig fet hud, er det ikke sikkert at du behøver å bruke så fet fuktighetskrem, men du bør allikevel bruke en god dagkrem sammen med solfaktor hver dag.

Sunne vaner

Vi kommer ikke utenom det faktum at man må opparbeide seg sunne vaner når man ønsker å holde seg sunn og frisk. Man bør trene regelmessig for å holde kroppen i form, man bør pusse tennene morgen og kveld for å holde hull og emaljeskader borte, man bør spise regelmessig og sunt for å holde energien oppe, og man bør rense huden morgen og kveld etterfulgt av fuktighetskrem og beskyttelse for å holde huden vakker og sunn.

Kilde: Cosmopolitan.com, Ivillage

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning