Gjør et kupp

20 vårjakker under 1000,-

Noe for alle, enten du liker det klassisk, feminint eller sporty.

NOE FOR ALLE: Uansett stil finner du jakken som passer deg i vår, uten å blakke deg.
NOE FOR ALLE: Uansett stil finner du jakken som passer deg i vår, uten å blakke deg. Foto: FOTO: Produsentene.
Publisert Oppdatert

Mange har allerede fått en liten forsmak på vårens behagelige temperaturer, og vi gleder oss stort til flere dager med sol og blå himmel. Det betyr nemlig solbriller, småsko og ikke minst lettere jakker. Vårens jakketrender byr på et mangfold der alle kan finne noe de liker - vi har funnet de beste eksemplene innenfor fire av de tydeligste trendretningene.

Sporty

Den sporty stilen var å se på mange av catwalkene da vår og sommer-kolleksjonene for 2012 ble vist. Alexander Wang og Isabel Marant var blant de som viste lekne og lekre antrekk med klar henvisning til den sportslige arenaen, og nå har kjedebutikkene kastet seg på.

Jakkene i denne kategorien er perfekt til sommerens festivaler, og til dager der været ikke viser seg fra den beste siden - og du ikke har lyst til å dra frem allværsjakken. Detaljer som stropper og hetter understreker stilen.

SPORTY INSPIRASJON: Cubus 499,-, H&M 299,-, Gina Tricot 299,-, Vila 599,95, Vivikes 499,-
SPORTY INSPIRASJON: Cubus 499,-, H&M 299,-, Gina Tricot 299,-, Vila 599,95, Vivikes 499,- Foto: Produsentene

Trenchcoaten

Trenchcoaten går aldri av moten, heller ikke i vår. Kanskje ikke så rart, siden den kan brukes i nær sagt alle anledninger og til alle antrekk. Velg en rett modell dersom du vil ha en elegant, strømlinjeformet siluett, eller gå for en femtitallsvariant med vidde i skjørtet dersom du vil fremheve timeglassfiguren.

En sort trenchcoat er kanskje det mest tidløse plagget du kan ha i skapet, og bytter du ut beltet med et bånd i en kontrastfarge eller i et annet materiale, kan jakken få nytt liv.

- Trenchcoaten fungerer alltid, både på dagen til jobb og på kvelden til fest, mener designer og innkjøpssjef ved MQ, Lotta Lindsten.

Blazeren

KLASSISKE TRENCHCOATS: Fra venstre: Cubus 499,-, Gina Tricot 499,-, Only 459,95, Mango 599,-, H&M 399
KLASSISKE TRENCHCOATS: Fra venstre: Cubus 499,-, Gina Tricot 499,-, Only 459,95, Mango 599,-, H&M 399 Foto: Produsentene

For de ekstra varme vårdagene er blazeren et suverent valg. Denne jakken fnnes i utallige varianter både når det kommer til farge og fasong.

- Blazeren er et nøkkelplagg. Skaff deg gjerne flere i ulike farger. I hvertfall en lys og en mørk, som kan brukes i lyse og mørke årstider, anbefaler stylist Liv Kjos.

Blazeren fungerer like godt til et par flate balerinas eller loafers som til høye hæler. Vårens blazere byr på både feminine, innsvingte varianter og rette boyfriend-varianter, av både lettere og mer stødige materialer.

Det heteste kjøpstipset akkurat nå er lyse, lette blazere, gjerne i metalliske stoffer, som du kan kombinere med et par jeans dagtid, og den lille sorte på kveldstid.

Fargesterkt

Er du glad i farger kan du prise deg lykkelig denne våren - for sjelden har vi sett et mer fargerikt trendbilde.

VÅRLETTE BLAZERE: Fra venstre: Object 599,95, Mango 799,-, Vivikes 599,-, Selected Femme 999,-, Vila 399,95.
VÅRLETTE BLAZERE: Fra venstre: Object 599,95, Mango 799,-, Vivikes 599,-, Selected Femme 999,-, Vila 399,95. Foto: Produsentene

- Spesielt blått og cerise-rosa vil vi se mye av, har Nadia Kandil, PR assistant hos This is PR tidligere uttalt til Kvinneguiden.no.

Kombiner gjerne flere knallfarger sammen, eller du kan kombinere en knallfarget jakke med et for øvrig nøytralt antrekk.

Jakken til din fasong

Kjos forteller til Kvinneguiden at valg av lengde på jakken har mye å si for resten av antrekket ditt.

- Hvis man ikke velger riktig lengde til sin figur, så kan man faktisk ødelegge hele antrekket. Kåpen sitter ytterst og dette er det første vi ser, sier Kjos.

KNALLFARGER: Vila 599,-, Lindex 599,-, H&M 299,-, Mango 449,-, Vero Moda 399,95.
KNALLFARGER: Vila 599,-, Lindex 599,-, H&M 299,-, Mango 449,-, Vero Moda 399,95. Foto: Produsentene

Det viktigste man gjør før man velger kåpe er å være bevisst på hva du skal bruke den til, og også hvilken kroppsfasong man har.

- Lengden bør passe de klærne du har i skapet slik at du kan bruke den over alle antrekkene dine. Samtidig bør du også velge en fasong som er flatterende for kroppen din. Velger man feil kan man se både avstumpet, kort og kraftig ut, og i verste fall drukne helt, forklarer Kjos.

Har du begått den største kåpesynden? Det er nemlig én ting du bør passe deg ekstra for. Her kan du lese hva det er og hvordan du finner jakken som passer deg aller best.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning