17.mai- håret!

Vår hårekspert gir deg frisørtipsene for nasjonaldagen.

Publisert Oppdatert
Lurer du på hvilken stil du skal gå for på nasjonaldagen? Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll har svaret til deg!

Bunadsfrisyren

- Jeg synes det meste er pent til bunaden, men kanskje er fletter, bølger og lett oppsatt hår det flotteste, sier Sølvi.
 • Sidefletten er en av de største trendene denne sesongen og den kan fint brukes til bunaden.
 • Ellers kan du bruke hårbånd og tvinne håret rundt det.
 • Bunaden er jo tradisjonell og jeg synes det er viktig å ikke overdrive med hår og sminke her.
 • La strass og glitteret ligge hjemme.
 • Til sommerkjolen

  Om man ikke har bunad, men planlegger å ha på seg en sommerkjole, er det spesielle frisyrer som funker bedre enn andre;

  - Da kan du leke litt mer med krøller og vipper. Sommerkjolen er ikke fullt så "stiv" som en bunad. Til en fin sommerkjole kan du bruke samme frisyrene som til bunaden, men her har du flere valgmuligheter, mener frisøren.

  Hvis du ønsker å sette opp håret slik at det holder hele dagen, mener Sølvi at det er viktig å forberede håret godt før du starter slik at det ikke faller sammen.

  - Bruk gode produkter, gjerne volumsjampo, balsam og skum til føning. Å forberede håret er som å bruke en foundation og primer før du sminker. Da holder alt så mye bedre! Du kan bruke skum, leggevann, saltvannsspray og volumspray, tipser Sølvi.

  - Rull gjerne opp håret med ruller om du vil sette det opp, da får du både volum og bølger som holder hele dagen. Husk at alt må være helt tørt før du går ut døren, ellers kan det klappe sammen.

  Gode verktøy

  Frisøren vet også om mange gode hårverktøy og tilbehør som kan få frisyrene mer spennende og annerledes.

  - Hårbånd som du ruller håret rundt, jo strammere hårband, jo strammere frisyre. Du kan veksle mellom å tvinne luggen rundt, eller å la luggen ligge og tvinne resten av håret rundt, tipser hun.
 • Fine blomsterdekor som du finner i blomsterbutikken er fine til sommerkjolen 17. mai. Eller du kan bruke en levende blomst som du kutter av stilken på og stikker gjennom en fliseklemme.
 • Sommerfugler, søte figurer eller annen pynt passer også godt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning