17.mai - håret!

Bunad eller ikke, vår hårekspert gir deg råd - slik skal håret ditt se ut på festdagen!

Publisert Oppdatert
Enten du velger den tidløse bunaden eller trendy vårmote, håret bør skinne på nasjonalsdagen.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.Fletter i håret!

Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll mener først og fremst at fletter er fint til bunaden.

- Alle mulige fletter passer til bunaden. Lett oppsatt hår med fletter i eller bare tvinning av hårlokker. Jeg vil absolutt anbefale å flette bort luggen eller lage en stor fin flette bak. Hvorfor ikke prøve fiskebeinsfletta? Du deler håret i to og fører hår fra venstre ytterdel mot høyre. Igjen har du kun to deler. Så tar du hår fra høyre ytterdel mot venstre delen. Slik fortsetter du. En spennende flette, mener Bjørnevoll.

Oppsatt hår passer til alle anledninger. Håreksperten har flere tips til hvordan man kan sette opp håret på en enkel måte:

 • For en litt mer "rufsete" look kan du dra litt i løkkene på fletten. Ikke flett den så stramt, da er dette vanskelig.

 • Løse lokker i fletten kan være en kjempekul effekt i oppsatt hår eller bare løst. Tupér håret på kronen (ikke det øverste) og fest flettene under rundt omkring. Legg håret løst over og fest med klemmer. Enkel oppsats og løs og fin til bunaden.

 • Du kan også tvinne håret fra side til side og feste det bak. Begynn fremme i luggen og ta med deg hår underveis. Ta med håret på sidene etter hvert som du kommer rundt og fest til slutt i midten bak eller på ene siden. Dette kan du bestemme selv, og det er bare fantasien som setter grenser. Tvinn så andre siden på hodet slik at endene fra hver side møtes bak. Der kan du gjerne krølle tuppene litt eller gjemme de innimellom det andre håret.

 • Har du en bunad med få farger, kan du bruke hårband i de samme fargene. Har du en bunad med mange farger, slik som min nordhordalandsbunad er, så tenker jeg at det holder med det og at jeg heller bruker fliseklemmer som jeg skjuler i håret mitt.

 • Krøller

  Frisøren mener at man bør tenke over at man ikke overdriver frisyren så veldig på 17. mai.

  - Jeg har ofte håret løst, men krøller det gjerne med en krølltang for å gjøre det litt mer festlig, forteller hun.

  Og det er nettopp krøller som er hennes yndlingssveis akkurat nå.

  - Masse hår med krøller er kjempefint. Men også lyst hår til sommeren med mye bevegelse passer bra. Bruk saltvannspray for å løfte det. Det funker kjempebra for å få volum og liv i det. Krøll det lett med en krølltang, krøllstav, rettetang eller bølgetang. Flett luggen din og fest med to klemmer i kryss slik at den ikke glir ut. Spray lett over og vips - så har du en kul sommersveis som du kan bruke i parken, på shopping eller på byn, sier Bjørnevoll og fortsetter;

  - Et lite tips er å kamme gjennom krøllene etter du har brukt krølltangen for å ikke ha de synlige "krølltangmerkene" i det.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning