VI TESTER: Rosévin
Dette er sommerens beste rosévin.

Hvis du jakter på den perfekte sommervinen, er det rosévin du bør gå for.
Det mener iallefall vår vinekspert ved Vinofil.no, Svein Lindin. Rosévin er ifølge eksperten blitt en stor vintrend på verdensbasis de siste årene.
- Vi velger heller en rosévin enn rødvin om sommeren, og rosévin passer godt til både lyst kjøtt og fisk, sier Lindin.
Rosévin skal ha en temperatur på 10-12 grader og drikkes avkjølt. I tillegg bør rosévin drikkes opp mens den er fersk, her gjelder det altså i motsetning til annen vin å finne en ny årgang - og ikke lagre vinen i kjelleren i årevis. I samarbeid med Lindin har vi testet seks av de beste rosévinene på markedet.
Slik ble resultatet:
Det mener iallefall vår vinekspert ved Vinofil.no, Svein Lindin. Rosévin er ifølge eksperten blitt en stor vintrend på verdensbasis de siste årene.
- Vi velger heller en rosévin enn rødvin om sommeren, og rosévin passer godt til både lyst kjøtt og fisk, sier Lindin.
Les også: Vi tester sprudleviner
Les også: Herlig sommervin
Les også: Smakfulle sommerviner
Rosévin skal ha en temperatur på 10-12 grader og drikkes avkjølt. I tillegg bør rosévin drikkes opp mens den er fersk, her gjelder det altså i motsetning til annen vin å finne en ny årgang - og ikke lagre vinen i kjelleren i årevis. I samarbeid med Lindin har vi testet seks av de beste rosévinene på markedet.
Slik ble resultatet:
Testen
Prieur Sancerre Rosé 2010, kr. 189,90 Varenr: 57433 | |
Lys lakserosa farge. Aroma av syrlige bringebær og rips. Balansert elegant fruktighet med flott syrlighet og mineralitet. Lang ettersmak. Panelet sier: Nydelig vin som skiller seg kraftig ut fra de andre i testen, syrlig med lang ettersmak. Eksperten sier: Matvin med stor M! Passer perfekt til skalldyr, sommerkål og laks. Perfekt vin i solnedgangen. |
Langmann Schilcher Klassik 2010, kr. 118,90 Varenr: 10218 | |
Middels rød farge. Aroma av rips og bringebær. Klar tydelig syrlighet som bærer frukten og ettersmaken mot toppnivået. Favoritt mot pølser på grillen. Panelet sier: En kjempegod vin med syrlig smak, skiller seg ut i testen. Eksperten sier: Denne vinen er perfekt til kamskjell og fettrik mat som pølsegryte eller får-i-kål. |
Il Poggione Lo Sbrancato 2010, kr 149,90 Varenr: 92132 | |
Lys rød farge. Aroma av bringebær, rips og mineraler. Fyldig og balansert frisk syrlighet. Panelet sier: Fyldig og rik smak. Eksperten sier: Dette blir en slager i sommer! |
El Codal Garnacha Merlot Syrah 2010, kr. 105,90 Varenr: 91913 | |
Lys rød farge. Aroma av søte røde bær, rips og blomstertoner. Lett og forfriskende utgave. Panelet sier: Deilig og syrlig med en god smak av bringebær, lett og forfriskende. Eksperten sier: God kvalitet kontra pris! Passer godt til svin og kylling, og som en god apertif i varmen. Langt bedre enn 2009-versjonen. |
Sogno di Ulisse Rosato 2010, kr. 119,90 Varenr: 91985 | |
Middels rød farge. Aroma av godteri, bær og blomstertoner. Flott syrlighet og lang ettersmak. Panelet sier: En del dropspreg, føles søt, men fremdeles frisk. Eksperten sier: Denne kommer opp på høyde med El Codal Garnacha Merlot Syrah først etter noen måneder siden den nå er veldig fersk. Passer godt til lyst kjøtt og friske salater uten eddiksmak. |
Muga Rosé 2010, kr 134,90 Varenr: 58737 | |
Lys rød farge. Aroma av bringebærdrops, ripssyltetøy og markjordbær. Lang og god ettersmak av bær som underbygges av en god syre. God matvin. Panelet sier: God matvin, godt følge til sommerens grillmiddager. Eksperten sier: Mye tanniner, passer godt til salat og rødt kjøtt som en lett sommerbiff på grillen. |