Saftige pølsemiddager
Middagsretter som passer perfekt i sommer!
- Oppskriftene er hentet på Matinorden.no!
- Pølser er enkle å hive på grillen om sommeren, og veldig lettvint mat utenfor hjemmet.
Her får du noen lekre oppskrifter.
Grillpølser med krydder og hvitløk
Du trenger:
- 1 kg kvernet okse- og svinekjøtt
- 3 dl melk
- ½ ts pepper
- ½ ts muskat
- 2 fedd hvitløk
- 25 g salt
- 1 ts tørket krydder (oregano, merian, paprika ol.)
- eller litt hakket fersk krydderplante
- Hvis ikke kjøttet har mellom 15-20 prosent fett i seg, må du tilsette spekk, cirka 150 gram.
Slik gjør du:
1) Kjøtt og salt blandes med krydder og væske.
2) Stappes i lammetarm 26/28.
3) Kokes cirka 20 minutter eller til en kjernetemperatur på 73 ºC oppnås og legges deretter på grillen.
Lammepølse
Du trenger:
- 0,5 kg lammekjøtt
- 0,5 kg svinekjøtt
- 3 dl melk
- 25 g salt
- 4 g hvit pepper
- 3 g tørket hvitløk
- 4,5 g tørket persille
- 50 g potetmel
- Hvis ikke kjøttet har mellom 15-20 prosent fett i seg, må du tilsette spekk også. Cirka 100 gram.
Slik gjør du:
1) Kjøttet (og spekk) kvernes blandes med øvrige ingredienser.
2) Stappes i lammetarm, røykes og trekkes til de er gjennomvarme.
3) Pølsene kan røykes i en ABU-ovn.