Lekker sjokoladenytelse
Prøv disse oppskriftene i julen!
Julen er høytid for kos og søte fristelser. Gjør noe nytt i år og server den perfekte juledrikk med tilhørende søtsaker - alt med et deilig hint av sjokoladelikør.
Tradisjonelt sett har sjokoladelikør stort sett blitt drukket sammen med kaffe eller i kaffen, men likør kan brukes til så mangt.
Her får du noen fristende oppskrifter!
Espresso Martini
Tradisjonelt sett har sjokoladelikør stort sett blitt drukket sammen med kaffe eller i kaffen, men likør kan brukes til så mangt.
Her får du noen fristende oppskrifter!
Espresso Martini
- 4 cl Baileys
- 2 cl Vodka (Gjerne vaniljevodka)
- 1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe
- isbiter
- Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir til krem og helles forsiktig over slik at det blir et "lokk" på drinken.
Konfektkuler
(ca.35 stk) - 400 g marsipan
- 50 g mandler- med eller uten skall
- 5 ss karamell-likør
- 200 g sjokolade- mørk eller lys
- 100 g kakao- mørk eller lys
- Grovhakk mandlene og rist disse i en varm stekepanne. Elt så sammen marsipan og likør og tilsett mandlene. Bland godt til du får en jevn masse. Sett blandingen 30 minutter i kjøleskap. Rull runde kuler i passende størrelse, og legg dem på et brett dekket med bakepapir. Sett kulene tilbake i kjøleskap. Smelt sjokoladen i vannbad, og gjør klart et brett dekket med kakao. Dypp så en og en kule i sjokoladen og rull dem på brettet med kakao. La sjokoladen stivne og rist av kakao.
Minimuffins
(ca.70 stk) - 150 g sjokolade
- 100 g smør
- 1 dl melk
- 1 dl likør med kaffe-og sjokoladesmak
- 3 egg
- 200 g sukker
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kakao
Glasur:
- 150 g smør
- 200 g melis
- 3 ss kaffe-og sjokoladelikør
- Smelt smør i en kjele og tilsett sjokolade, melk og likør. La dette smelte sammen til en jevn masse. Pisk så eggene sammen med sukker til en tykk eggedosis. Bland forsiktig sjokoladeblandingen i eggedosisen, og tilsett siktet mel, kakao og bakepulver. Bland alt godt sammen. Ha så røren i små muffinsformer, bruk gjerne en sprøytepose. Stekes i ovn ved 180 grader, i ca. 8 min. Romtemperert smør blandes med melis og likør. Pisk dette godt sammen og ha glasuren over i en sprøytepose. Når muffinsene er avkjølt, has glasuren på.
Kilde: Pressemelding fra Baileys
Denne saken ble første gang publisert 28/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.