Dagens rett: Klar fiskesuppe
Lett mett med gode råvarer.
Denne fiskesuppen passer perfekt når du har flere retter på menyen. Og passer også godt for dager når den kremede varianten kan føles noe tung.
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 400 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
- 4 stk gulrot i skiver
- 3 stk sjalottløk
- 100 g sukkererter, delt i to på langs
- ¼ stk rød chili
- 2 ss smør eller olje til steking
- 2 ts finhakket frisk ingefær
- 1 l fiskekraft
- 100 g reker
- 8 stk rød cherrytomat
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss hakket frisk dill
- Slik gjør du:
1. Kok opp fiskekraft.
2. Stek gulrøtter, sjalottløk, sukkererter og chili i en gryte til det er blankt.
3. Ha i ingefær, hell på fiskekraften og la det koke i ca. 3 minutter.
4. Legg i fisk og tomater, og la det trekke i 2-3 minutter til fiskebitene er ferdige. Smak til med salt og pepper.
5. Ha pillede reker i tallerkenene, ha i suppe og dryss over finhakket dill før servering.
Server gjerne med flatbrød og smør.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 21/11 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.