Dagens rett: Eksotisk oksegryte
Et måltid fullt av spennende smaker.

Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.
Porsjoner:4
Ingredienser:
Porsjoner:4
Ingredienser:
- 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
- 6 stk gulrøtter
- 3 ss olje
- 1 båt knust hvitløk
- 1 ts finhakket, frisk ingefær
- ¼ ts safran
- 2 ts salt
- 2 dl vann
- 1 stk sitron (skall og saft)
- 1 dl sorte oliven
- 3 ss hakket bladpersille
- Slik gjør du:
1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.
2. Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.
2. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.
Serveres direkte fra Taginen med godt brød og evt. couscous.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no