Dagens rett: Eksotisk oksegryte

Et måltid fullt av spennende smaker.

Dagens rett: Eksotisk oksegryte
Publisert Sist oppdatert
Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer.

Porsjoner:4

Ingredienser:
  • 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)
  • 6 stk gulrøtter
  • 3 ss olje
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 ts finhakket, frisk ingefær
  • ¼ ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 stk sitron (skall og saft)
  • 1 dl sorte oliven
  • 3 ss hakket bladpersille
  • Slik gjør du:

    1. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell gulrøttene og kutt i små terninger.

    2. Legg kjøttet over i en Tagine (den særegne nord-afrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta). Kjele med lokk kan også godt brukes. Sammen med kjøttet tilsettes olje, hvitløk, ingefær, safran og salt. Tilsett vann og sett på lokket.

    2. La kjøttet småkoke i kjelen i ca. 30 minutter, ha i gulrot og litt av persillen sammen med det finhakkede sitronskallet. La det koke videre i ca. 15-20 minutter, til gulrøttene er blitt møre. Tilsett oliven, sitronsaft og resten av persillen.

    Serveres direkte fra Taginen med godt brød og evt. couscous.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no