Dagens rett: Chop suey
Drop take away, lag selv i stedet.
Denne klassisk, kinesiske retten har nok de fleste spist på kinarestaurant. Men hvorfor ikke prøve å lage den hjemme?
Porsjoner: 4
Ingredienser:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 500 g flatbiff av storfe
-
Marinade:
- 1 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus (oyster sauce)
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ts maisstivelse (maizena)
-
Saus:
- 4 ss kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ss østerssaus (oyster sauce)
- 1 ts maisstivelse (maizena)
-
- 1 stk brokkoli
- 125 g hermetiske bambusskudd
- 1 stk løk
- 1 stk grønn paprika
- 200 g frisk sjampinjong
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 125 g hermetiske vannkastanjer
- 125 g sukkererter (valgfritt)
- 2 ss olje til steking
-
Slik gjør du
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.
2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.
3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet godt og ta det ut.
4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg.
5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.
Serveres med ris.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 20/09 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.