Dagens rett: Biffsauté

Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.

Dagens rett: Biffsauté
Publisert Sist oppdatert
Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus. Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 2 stk grønn squash
  • 200 g aspargesbønner eller Babyasparges
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
  • Slik gjør du

    1. Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.

    2. Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.

    3. Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.

    4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.

    Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.

    Oppskriften er hentet fra Matprat.no