Dagens rett: Biffsauté
Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.

Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte. I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus. Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
- 2 ss margarin /olje til steking
- 2 stk grønn squash
- 200 g aspargesbønner eller Babyasparges
- 4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
- 1 dl rødvin (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
- Slik gjør du
1. Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.
2. Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.
3. Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.
4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.
Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no