Annerledes grillmat

Inviter venner på denne morsomme grillretten. Her får du oppskriften samt vintips!

Publisert Oppdatert
Vinekspert Svein Lindin, innehaver av In Vino Veritas Vinkurs, mener at denne spesielle retten er en sikker grillslager.

- Kylling på ølboks, så enkelt og smakfullt, og selv med mange gjester er dette enkelt. Du har aldri smakt en bedre kylling, mener Lindin.

Oppskrift Kylling på ølboks
 • 1 eller 2 store kyllinger (én blir for lite til fire personer)
 • Krydderurter, f.eks. timian, salvie
 • Tørket krydder eller marinade til å ha utenpå kyllingen
 • 1 boks øl

 • Krydre kyllingen på en av måtene beskrevet nedenfor. Åpne ølboksen og drikk halvparten. Putt urter i boksen. Trykk kyllingen over boksen slik at hele kyllingen står. Grill under lokk i rundt en time. Sjekk statusen underveis og pensle med marinade innimellom. Du kan gjerne bruke steketermometer.

  Kryddertips

  Stikk gjerne kvaster med friske urter og sitronskiver under skinnet på kyllingen. Da stikker du fingrene inn under skinnet foran på brystet og løsner det forsiktig før du stapper inn godsakene. Salvie er et bra krydder. Prøv gjerne helt andre ting, som soltørket tomat eller skinke, under skinnet.

  Kyllingen kan også gnis inn med tørt krydder. På kyllingene fra butikkenes griller er det samme sølet over alt, grillkrydder med mye paprika, så her gjelder det å lage sin egen miks. Husk å krydre den inni også. Bruker du tørkede krydderurter, er det lurt å blande det med litt sitron og olje.

  Mange foretrekker å lage en marinade som pensles på før, underveis og etter stekingen. Prøv en blanding av honning og soya, kanskje med finhakket chili, eller søtlig chilisaus fra flaske. Er det mye honning eller sukker i marinaden vil overflaten raskere bli svidd, så det kan lønne seg å være sparsom med marinaden til å begynne med.

  Vintips

  - Vintipset går til to knallgode rosèviner som anbefales servert avkjølt i sommervarmen, sier Lindin.

 • Niepoort Redoma Rosé 2009, Varenr.: 49174 kr 151,00
 • Lys lakserød farge. Aromaer av krydder,røde bær. God fruktighet av friske røde bær. Lang fruktig ettersmak. Noe mineralsk.
 • Boffa Gran Buchet 2009, Varenr.: 47492 kr 159,00
 • Lys rød farge. Aroma av røde bær og blomster. Balansert fyldighet og fruktighet. Lang god ettersmak av friske røde bær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen