Kvinneguiden tester: Deodoranter

Svett skinke og tørr sommerblomst. Det ble en lett blanding da vi testet deodoranter.

Publisert Oppdatert
På hete dager er det godt å føle seg ren og pen, det er ikke særlig flatterende med svetteringer under armene eller lukt fra klærne. Vi gjør det vi kan for å unngå dette, og da kan en god deodorant være redningen.

Variantene

Redaksjonen har denne gangen testet roll-on deodoranter kjøpt i forskjellige dagligvarebutikker. Vi brukte hver sort en hel dag, fra morgen til kveld, og sjekket hvor godt de virket og hvor lenge de varte før de krevde et nytt strøk.

De seks deodorantene som er med i testen er Nivea Dry Comfort, Dove Fresh, Neutral, Nivea Pearl Beauty, Dorothy Gray Spin Unperfumed og Sterilan Crystal Pure Silver.

Konklusjon

En god deodorant skal holde hele dagen og bør ikke kreve et ekstra strøk ut på dagen. Deodoranten skal holde armhulen tørr og heller ikke svi under påføring. Den skal lukte godt men ikke slik at den tar over for eventuell annen parfymelukt.

En god roll on skal heller ikke lage hvite flekker på klærne. Konklusjonen etter testen er at halvparten av variantene vi testet fungerte bra, mens den andre halvparten er ikke gode nok for bruk gjennom en hel dag.

Testen

Nivea Dry Comfort:

Kommentarer:

Dette er rett og slett en kjempegod deodorant. Den tørker raskt, lukter friskt hele dagen og føles bra på huden. Armhulene holder seg tørre gjennom en lang dag og man lukter aldri svette. Strålende! Du får ikke hvite flekker på klærne.

Minuset er at emballasjen er av glass og deodoranten kan derfor knuses på baderomsfliser.

Pris: 20 kroner
Dove Fresh:

Kommentarer:

Denne deodoranten lukter friskt og godt og den holder lenge, men trenger ny påføring senere på dagen. Lukten passer godt til navnet, friskt og ungt. Virker mild mot huden, selv om den ble brukt rett etter barbering. Stor "roll-on-kule" gjør påføringen enkel, og beholderen av plast er praktisk. Holder middels i forhold til fukt, men lukter godt hele dagen gjennom. Den føles sunn og god på huden og er en grei deodorant.

Pris: 36,50 kroner
Nivea Pearl Beauty:

Kommentarer:

Dette er den billigste deodoranten i testen, men også den minste og kan ikke vare så lenge før man må kjøpe ny. Nøytral, såpeaktig søt lukt. Virker mild. Det er også den såkalte skjønnhetsdeodoranten som skal pleie såre armhuler og inneholde "perleekstrakt", men det viktigste er at deodoranten holdt ganske greit i forhold til både fukt og lukt.

Den føles bra på huden og deodoranten virker fint gjennom dagen, men armhulene kunne vært tørrere. Litt dårligere enn Niveaoriginalen, men absolutt godkjent. Også denne har glassbeholder.

Pris: 12,50 kronerNeutral:

Kommentarer:

Neutrals deodorant er helt uten parfyme og fargestoffer. Selv om det ikke er et veldig viktig kriterie i testen, må det nevnes at patentet på emballasjen er genialt! Den skal stå opp ned slik at væsken renner og du får noe ut av flasken til det er helt tomt. Hvem har vel ikke satt deodoranten sin (som gjerne har rund kork, noe som gjør den umulig å balansere) på hodet når den begynner å bli tom?

Dessverre strekker ikke denne deodoranten helt til i forhold til de andre kriteriene. Utover dagen merker vi fukt, og selv om lukten på en deodorant ikke bør være sterk foretrekker vi at det lukter NOE. Deodoranten er litt for "tørr" og man blir fuktig etter en stund.

Pris: 34,50 kronerDorothy Gray Spin Unperfumed:

Kommentarer:

Til tross for at denne deodoranten skal være uparfymert så merker man raskt at den lukter noe når man tar den på. Ikke parfyme, men kanskje litt som myggspray..! Deodoranten lover å være en anti-perspirant, men holder langt fra mål når det gjelder fukt. Når den i tillegg lukter vondt havner den raskt langt nede på listen.

Etter en lang dag med trening i tillegg, merker vi godt svettelukten! At beholderen er praktisk i plast, og at den inneholder hele 75 ml kunne vært et pluss, men når den faktisk ikke fungerer hjelper ikke emballasjen stort.

Pris: 39,50 kronerSterilan Crystal Pure Silver:

Kommentarer:

Sterilan Crystal har følgende advarsel på baksiden: "Dersom huden er sår eller irritert, bør antiperspiranten ikke anvendes". For å være på den sikre siden ble denne varianten derfor spart til en dag der man ikke var helt nybarbert.

Allikevel merket man en sterk svie umiddelbart etter påføring! At deodoranten heller ikke er bedre enn middels i forhold til lukt og fukt gjør at den havner sist i testen. At deodoranten lover å forhindre hvite flekker på klærne, samt har fin og praktisk emballasje, blir helt uvesentlig når det er vondt å ta den på. Dessuten holder den ikke borte svetteringer eller lukt gjennom hele dagen.

Pris: 39,50 kroner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning