Bilder av kvinner

– Salater er ikke morsomme!

Hvorfor ler kvinner da til salatene sine?

SALAT: - Jeg tror ikke på at kvinner flest våkner om morgenen og gleder seg til å få i seg et salatblad, to tomater, en agurk og litt løk, skriver Tonje. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
SALAT: - Jeg tror ikke på at kvinner flest våkner om morgenen og gleder seg til å få i seg et salatblad, to tomater, en agurk og litt løk, skriver Tonje. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert

KOMMENTAR:

Jeg ler aldri av en salat. Jeg ler ikke med en salat. Jeg ler ikke til en salat. Jeg synes rett og slett ikke salater er særlig morsomme. Likevel er nettet overfylt av damer som ler med/mot/til salaten sin. Hvorfor?

Har du noengang tatt et bildesøk på «Women laughing with salad»? Det er 1 270 000 bilder av dette ekstremt unaturlige motivet.

Altså, det er ingenting unaturlig med å spise salat. Jeg personlig burde spise mye mer av det, men det er ikke morsomt! De gangene jeg spiser salat – og ikke ostepop – så gjør jeg det fordi jeg må.

Jeg ser sjelden bilder av menn som ler mot salaten sin. De er ofte mye heldigere – og ærligere – der de får være modell i grillforkle med en blodig biff spiddet i det som for meg ligner en mini-høygaffel. Ofte dandert med noe alkoholaktige leskedrikker i bakgrunnen. De skal kose seg snart. De har grunn til å le.

Tonje Tornes

39 år

Har jobbet som tegneserieredaktør i 10 år og er i dag redaktør for serier som LUNCH og Tegnehanne.

Har det dette året ekstra moro på jobb fordi hun også skal være med og utvikle nye produkter.

Skriver fantasybøker for ungdom på kveldstid og prøver ellers å løfte nabolaget sitt på Tøyen i Oslo. Samt være en god mamma for sine to gutter.

Menn med grill

Okei, okei. Så er det noen som faktisk elsker salater. Jeg har også hørt om fenomenet, selv om jeg er like skeptisk til denne påstanden som enkelte Frp-ere er til klimatrusselen.

Jeg tror – og det er jo så populært å basere sin verdensforståelse på sin egen magefølelse for tiden – så derfor påstår jeg, med bakgrunn i min egen rumlende-etter-Sørlandschips-mage, at de som sier de liker salat, egentlig bare liker dressingen, krydderet, ostebitene, baconet, kyllingen, skinken, oljen, nacho-chipsen og all den andre syndige og deilige maten man faktisk kan blande sammen med litt salatblader og kalle dette for en «salat».

HUMORFORSTÅELSE: Er du en av dem som synes salater er utstyrtelig morsomt: Ta kontakt med meg for et møte, skriver Tonje.
HUMORFORSTÅELSE: Er du en av dem som synes salater er utstyrtelig morsomt: Ta kontakt med meg for et møte, skriver Tonje.

Jeg tror ikke på at kvinner flest våkner om morgenen og gleder seg til å få i seg et salatblad, to tomater, en agurk og litt løk.

Likevel finnes det 1 270 000 bider av denne – som oftest kvinnelige – gleden på nettet.

Kaninfôr

Det jeg tror på, er at mange av oss har fått med oss at salat er sunt. At vi blir det vi spiser.

Vi har hørt om forskning som sier at brokkoli er forebyggende mot kreft. Vi vet at vi bør/må/skal spise mer grønt, og at grønne Jelly beans ikke tells. Jeg spiser kaninfôr, jeg også. Men jeg blir ikke mer motivert til å sluke salaten min av å bli teppebombet av bilder der kvinner ser lett tilbakestående ut siden de tror de kan kommunisere med grøntfôret gjennom latter.

Fordi jeg kjenner ingen kvinner som gjør dette.

Men er du en av dem som synes salater er utstyrtelig morsomt: Ta kontakt med meg for et møte. Jeg utvider gjerne min humorforståelse.

Særlig over en saftig burger, en øl og masse, maaaasse Sørlandschips.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning