NOMINERT TIL SUNN FORNUFT-PRIS

- Vi godtar at de naturlige fjesene våre vris på til de passer et ideal

Hver av oss har blitt syndere sjæl.

FAKE: «Disse filtrene som forteller oss alternativer til hvordan vi KUNNE ha sett ut, med bare litt større øyne, litt smalere nese, litt større lepper», skriver Marie.
FAKE: «Disse filtrene som forteller oss alternativer til hvordan vi KUNNE ha sett ut, med bare litt større øyne, litt smalere nese, litt større lepper», skriver Marie. Foto: FOTO: Marie Brudevold
Publisert Oppdatert

Marie Brudevold

  • Blogger på www.supermarie.net
  • Startet å blogge om livet i militæret
  • Studerer medievitenskap
  • Nominert til Sunn fornuft-pris i kategorien Beste Innlegg.

Dette innlegget er nominert til Sunn fornuft-prisen, i kategorien «Beste Innlegg». Mer informasjon om prisutdelingen finner du i faktaboks.

Dette innlegget ble først publisert på www.supermarie.net under tittelen «Har jeg så deilige lepper?». Du kan lese det opprinnelige innlegget her.

KOMMENTAR:

Publisert 1. mai 2016

På fredag skulle jeg levere kvalifiseringsoppgaven jeg har hatt hengende over meg siden mars halve livet. Jeg ble ferdig, og tenkte å legge ut et seiersbilde på Snapchat, tok på meg gullkrona-filteret og bare… Hey! Leppene mine! Fy faen. Har jeg så digge lepper til vanlig?

Fjernet filteret igjen, og fikk avkreftet dét relativt kjapt, der jeg ble sittende og stirre inn i den smale overleppa jeg fikk tildelt ved fødsel, og som jeg alltid har vært glad i, men som Snapchat nå fikk meg til å tenke over at kanskje kunne sett bedre ut, vært ørlittegrann mer fyldig…

Stopp. Bare stopp.

Jeg avbrøt tankerekken min før den rakk å rulle ut av kontroll, og tenkte at jeg skulle bruke energien på å skrive et innlegg om temaet, i stedet for å bli sittende og se etter forbedringspotensiale ved mitt eget utseende – presentert av Snapchat. For det er det Snapchat gjør.

Jeg har tenkt på det lenge, «penefilteret» for eksempel, som de fleste kaller det, det øverst til høyre på bildet over, som gir deg større øyne og smalere nese og renere hud. Vi hudfletter bloggere og kjendiser når de redigerer bildene sine før de legges ut for allmennheta, men nå har hver og en av oss blitt syndere sjæl, hvor vi godtar at de naturlige fjesene våre vris på til de passer et ideal som stadig finner nye måter å komme inn under huden vår på – eller over, som på Snapchat, hvor huden vår glattes ut. Er det greit?

Bildet øverst til venstre er helt uten filter. De tre andre er dekket av Snapchatfilter som forvandler utseendet mitt, mer eller mindre. Øyne, nese, lepper, og selvfølgelig er det artig med filtere og man føler seg ekstra pen og får jo lyst til å legge ut disse bildene óg, men er det ikke grunn til å vie en liten tanke til hva det her gjør med oss?

FAKE: «Disse filtrene som forteller oss alternativer til hvordan vi KUNNE ha sett ut, med bare litt større øyne, litt smalere nese, litt større lepper», skriver Marie.
FAKE: «Disse filtrene som forteller oss alternativer til hvordan vi KUNNE ha sett ut, med bare litt større øyne, litt smalere nese, litt større lepper», skriver Marie. Foto: FOTO: Marie Brudevold

Disse filtrene som forteller oss alternativer til hvordan vi KUNNE ha sett ut, med bare litt større øyne, litt smalere nese, litt større lepper. Jeg tok meg i å tenke at jeg så bedre ut med større lepper der et sekund, før jeg fikk ristet det av meg igjen, men jeg er tjuefem – jeg har verken plass eller energi til skjønnhetshysteriet i livet mitt, men hva med de yngre?

Beste Innlegg-prisen

  • I forbindelse med Sunn fornuft-prisen skal Beste Innlegg kåres
  • Det er totalt 10 nominerte
  • Etter at alle er publisert vil du få anledning til å stemme på din favoritt her på Kvinneguiden.no
  • Avstemningen starter 17. november.
  • Vinneren avsløres 28. november
  • Dette er nominerte innlegg nr. 3

Hva med 15 år gamle Marie som forguder Kylie og syns at et Snapchatfilter hjelper henne et stykke på vei?

Eller andre som har et dårlig utgangspunkt med et selvbilde som allerede har riper i seg, og så serverer Snapchat de løsningen på alt her i livet – de ser at de blir «pene» gjennom «penefilteret», og tenker at sånn her skulle jeg ha sett ut i virkeligheten også, uten filter, og så har vi det gående. For bloggere er jo allerede i gang med å legitimere skjønnhetsinngrep, så det lille ekstra sparket fra et i utgangspunktet uskyldig filter på Snapchat var kanskje det hun usikre søttenåringen trengte for å begynne å spare penger til atten år og skjønnhetsoperasjon.

Mulig jeg overdramatiserer, men jeg kan ikke la være å dele disse tankene som bare spant ut av et filter som ga meg større lepper på fredag.

Vi kan å lage ramaskrik når vi avslører photoshop blant bloggere og kjendiser, hvorfor skriker ingen nå?

Jeg stryker over mine egne lepper og tenker at det viktigste er ikke hvordan de ser ut, eller størrelsen på dem. Det viktigste er at de smiler.

STEM PÅ DETTE INNLEGGET

Syns du dette innlegget fortjener å vinne prisen for Beste Innlegg? Gi din stemme her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning