Naturlige pupper

«Det er på tide å ta puppen tilbake!»

- Nå må vi vanlige damer kle av oss.

NATURLIGE PUPPER: - En pupp er ikke ekkel om den henger – den er bare litt godt brukt! skriver Janne.
NATURLIGE PUPPER: - En pupp er ikke ekkel om den henger – den er bare litt godt brukt! skriver Janne. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Janne Reitevold

  • 36 år
  • Feminist og blogger på JannOrama
  • Stolt prøverørsmamma med to fine mirakler, rekkehus, stasjonsvogn og bikkja fra helvete.

KOMMENTAR:

En gang var puppen på vei ut. Den var selve symbolet på frihet! Symbolet på kvinners rett til å jobbe og amme og gå med bar overkropp når det passet oss. Kvinner over hele verden hadde kastet sine BH-er, og da jeg selv lå på svaberget som tiåring og solte meg, kan jeg huske jeg lurte på hvorfor butikkene i det hele tatt solgte bikinioverdeler.

Nå har puppen gått og gjemt seg igjen. Og jeg lurer på hva den tenker…

For da vi gikk fra det selvutviklende 1900-tallet til det teknologiske 2000-tallet skjedde det noe. Puppene forsvant. På stranda glimrer de nå med sitt fravær, og det finnes nok av folk som mer enn gjerne forteller deg at amming er ekkelt. 

Det er på tide å ta puppen tilbake!

Puppene er mine!

For jeg vil eie puppene mine. Jeg vil føle meg fri og fortrolig i bar overkropp eller når jeg ammer datteren min ute blant folk. Jeg er dritlei av stygge skiller om sommeren og skulende blikk på cafe. Nei, jeg har ikke tenkt å sykle ned på stranda med pupp i fri dressur, men jeg gidder ikke reise til det forjettede land Syden før de får slippe løs heller!

Puppen har blitt så seksualisert at vi nesten har glemt dens faktiske funksjon.

Det unaturlige

For det har skjedd noe med språket vi bruker når vi snakker om pupper. Vi snakker om at de plager dem ved nabobordet, eller at det er så ekkelt å se nakne hengepupper. At det naturlige byr oss så imot. At det vanlige ikke passer inn.

Vi kan gjerne se på pupper, men sørg for at de henger høyt oppe og er runde som en ball. Skån oss for blodårer, brukte brystvorter og lav brystføring – nei, se det orker vi ikke å forholde oss til.

Må ta ansvar

Det er på tide at vi vanlige damer kler av oss. At vi viser verden hvordan vi egentlig er, hvordan kvinner skal være. At hengepupper ikke gjør stort mer skade enn å hindre sol på øverste del av magen. Eller at amming faktisk er det puppene er til for.

Jeg er så jævlig lei av det evinnelige snakket om kroppspress og kroppsbilde. Hvordan media styrer oss eller reklamebransjen legger føringer for hvordan vi skal se ut. Det er klart det har en effekt, men ærlig talt – hvor lenge skal vi fortsette å skylde på dem?

Heller enn å sutre over det, stemmer jeg for at vi tar ansvar selv: Det er på tide at unge jenter får komme inn i det aller helligste og lære av oss som er her; vi som vet hvordan det en gang blir!

Mye arbeid bak en hengepupp

For motreaksjonen til 70-tallets frigjøring er over oss, og vi må selv ta tak i de holdningene vi lar råde i samfunnet vårt. Vi kan ikke sitte og vente på at det skal bli greit med pupp igjen, vi må rett og slett ta den tilbake med makt! Vår makt! Vi må vise at vi tør å ta en pupp for en pupp. Fjerne det overseksualiserte fokuset og rette våre unge gutter og jenter inn på rett spor igjen.

En pupp er ikke ekkel om den henger – den er bare litt godt brukt! Og ett eller annet sted der ute sitter det en gutt eller jente, kvinne eller mann, som kan være sjukt takknemlig for at nettopp den hengepuppen har blitt som den har blitt. Og når man vet hvor mye hardt arbeid det ligger bak en god hengepupp, ja da er det egentlig litt rart at vi ikke bruker mer tid på å vise den frem enn vi gjør…

Så kom sommer, kom sol – her kommer jeg med melkemaskineriet mitt!

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning