Å lære av negative erfaringer

«Du feilet ikke, du erfarte. Du er ikke mislykket, du ble rik på kunnskap»

Amalie har viktig lærdom å dele.

RIVE UT: Etter å ha hatt vondt lenge nok, er det på tide å rive ut den jævla flisa, skriver Amalie.
RIVE UT: Etter å ha hatt vondt lenge nok, er det på tide å rive ut den jævla flisa, skriver Amalie. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Amalie Olsen

  • 31 år
  • Bor i Skien, Telemark
  • Har to barn, og er kjæreste med Nickolas
  • Jobber som frilansjournalist
  • I tillegg til å skrive forskjellige tekster/dikt og artikler, skriver hun også låter og synger
  • Har følgende utgivelser bak seg: Puzzle Piece, dominoes, under stjernene og mer enn tusen ord
  • Bidrag til skrivekonkurransen med tema "Vendepunkt"

KOMMENTAR:

Noen hendelser i livet etterlater seg smertefulle avtrykk i sjelen. Uforglemmelige hendelser som forfølger, former og preger deg. Det fillerister identiteten din og sår tvil om din karakter, din videre livsreise og hemmer ditt fulle potensial.

Det blir steinen i skoen, flisa i fingeren, tannen som verker. Det som en gang kunne sammenlignes med en eksemlignende kløe på armen borrer seg gjennom alle tre hudlagene før det nådeløst gnager seg dypere inn i kroppen og sprer seg som gift. Jo mer spredning, jo mer destruktive resultat står igjen. Og jo lenger man bærer på byrdene, jo tyngre vil det bli. 

Så kommer den uungåelige dagen.

Fingeren er betent. Foten verker. Tannen dunker.

Begeret er fullt

Fylt med overveldende smerte signaliserer en sliten kropp at kapasiteten er nådd. Begeret er fullt. Og du innser at det vonde avtrykket gjorde ikke bare gjorde skade i fortiden, men nåtiden også.

Det stikker kjepper i hjulene for din egen personlige utvikling. Istedenfor å omfavne dagen med nysgjerrighet, tygges kroppen opp av bitterhet, sinne, sorg. Det spiser deg opp, og om det ikke stoppes, vil det til slutt ikke være noe mer å ta av.

Oppgjørets time

Så kommer den uungåelige dagen.

I kampens hete kommer veiskillet. Oppgjørets time. Og du må spørre deg selv:

Skal virkelig denne hendelsen definere den jeg er?

Skal virkelig denne hendelsen bli roten til flere?

Skal virkelig denne hendelsen bli definisjonen på mitt liv?

Historie er historie. Har flisa risset seg inn i fingeren, så har flisa risset seg inn i fingeren. Det kan ikke annet enn å godtas. Men så, hvor går veien videre? Skal flisa fortsette å stikke i fingertuppen? Skal steinen fortsette å gnage? Skal tannverken fortsette å dunke?

Rik på kunnskap

Det gode nyheten er at våre triste erfaringer er erfaringer. Du feilet ikke, du erfarte. Du er ikke mislykket, du ble rik på kunnskap.

Det ligger mye kunnskap i erfaringer. En indikasjon på plasser du ikke vil være. En indikasjon på hvordan du bør gjøre det neste gang. Et steg nærmere der du egentlig skal være.

Vi kan se på det som en test, og selv om testen noen ganger tar lang tid, er det ikke et nederlag. Gjør det om til din styrke, din motivasjon og lidenskap. Vi mennesker er helt fantastiske. Med gnisten tent finnes det ikke grenser for hva vi kan oppnå.

Ikke fornekt eller undergrav drømmen i deg. Ikke fortell deg selv at du ikke kan klare det. Ikke la smertefulle hendelser begrense ditt potensiale.

Vendepunktet står ved dine føtter. Du har makten, viljen og styrken. Det eneste som gjenstår, er bare å rive ut den jævla flisa. 

Da kommer den overkommelige dagen.

Vil du lese flere lignende saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning