Kvinner og kropp fra mannens perspektiv

Hva sier du til en kvinne som spør: - Er jeg tjukk?

Peter mener han har det beste svaret.

PETER NAGY: Tipser menn om hva som ikke må sies når en kvinne spør hvordan hun ser ut.
PETER NAGY: Tipser menn om hva som ikke må sies når en kvinne spør hvordan hun ser ut. Foto: FOTO: Egil Nordlien
Publisert Oppdatert

Peter Nagy (53)

  • Bor på Nesodden
  • Far til fire voksne unger
  • Journalist i Vi Menn med mat og drikke som spesialområde
  • Fritidssysler; sykling, jakt og friluftsliv, og mat og drikke selvfølgelig.

 

KOMMENTAR:

Når en kvinne spør: Synes du jeg er blitt tjukk?  Er jeg dømt til å ryke på en smell.

Et klassisk dustesvar i den kategorien er: Ja, men jeg synes du er fin likevel.

Like mislykkede er de utslitte: Ja, men det er det indre som teller, Mer å ta i, mer å være glad i, og det velmente rett-fra-hjertet-svaret: Ja, men så lenge det medfører at du får større bryster er jeg mer enn happy.

Prøv gjerne på den gjennomkloke, analytiske: «Ja, du har blitt tjukkere med åra, men det er vanlig for kvinner og å foretrekke fremfor at du var blitt tynn og skranten», hvis du vil sove i hundehuset den neste uka, da.

Når jeg snakker med kvinner jeg kjenner om vekt, er det verbale landskapet teppebombet med synkeminer. Regelen om at ærlighet varer lengst gjelder aldri, bare så det er avklart.

Svar som ikke faller i god jord

Et annet svar som kommer fra hjertet, men ikke faller i god jord er: Ja, du har blitt tjukkere, men fordelen er at du har blitt mer oppblåst i ansiktet, og det jevner ut rynkene eller det bunn ærlige: Ja, men det verste er at det legger seg på helt feil steder.

Du tror kanskje at du kan løse opp stemningen med et fleipete, flåsete svar som helt åpenbart er ment som en spøk?

Prøv deg på: Neida, det er bare klærne som har krympa, Neida, du er ikke lubben, du er smellfeit eller Ja, nå er du snart så tjukk at du må ha rumpa i en trillebår, så vil du smertefullt oppdage at dette temaet ikke innbyr til skjemt. Noe fasitsvar på denne gordiske floken har jeg ikke, men min anbefaling er at du svarer et klart og tydelig NEI.

Dømt til evig fortapelse

Nei, du er ikke blitt tjukk, Nei, du er ikke blitt tjukkere enn da jeg traff deg. Nei, nei, nei, svar nei, selv om du juger så det renner av deg. Hun har nemlig egentlig ikke spurt deg om noe som helst.

Spørsmålet er i virkeligheten en konklusjon, du vet det, hun vet det, speilet vet det, badevekta vet det, klærne vet det. Men det verste - eller beste - er at jeg bryr meg ikke om at hun har lagt på seg noen kilo, jeg kan til og med syns at hun kler det.

For meg er det langt viktigere at hun er glad i seg selv som hun er. Da blir hun så lett å like for alle andre også.

Det fins flere minefelt innenfor emnet kvinner og kropp. Vi er mange medlemmer i den lite ettertraktede klubben Menn som har spurt kvinnen om hun er gravid, men, nei da, det er hun ikke.

Har du først begått denne brøleren, hjelper det ikke om det er verdensmester i verbal roing, du er dømt til evig fortapelse.

Håpløse forsøk på å redde seg inn igjen

Av eksempler på håpløse forsøk på å redde seg inn igjen nevnes: Men du kler de ekstra kiloene. Det er vel bare luft? Har du fått i deg noe du ikke tåler? eller Du skal kanskje ha mensen?

Gravidproblematikken er en slags Catch 22. Du ser at hun kanskje er gravid, men velger å ikke bemerke det før du er heeeelt på den sikre siden.

Når hun da svarer: Ja, jeg har termin om to uker, svarer hun kanskje egentlig: Hva-i-helvete-er-jeg-så-feit-til-vanlig-at-du-ikke-ser-forskjell.

Noen menn er dårlige på timingen. Når svaret kommer fresende: Barnet kom for fire måneder siden, hjelper det lite med oppfølgere som: Alt vel med mor og barn? eller Viktig å spise for to mens ungen får pupp.

Tro ikke at svaret ditt spiller noen rolle

Andre underkategorier under dette emnet, går på kvinner og kjoler. Vi skal ut, og hun prøver kjoler. Da kommer spørsmål som Er jeg fin i denne kjolen? Synes du kjolen er for lang, for trang, eller for lang og trang på en gang?

Følg samme kjøremønster som under hovedkategorien, jug så det renner av deg, svar utelukkende positivt og tro ikke at svaret ditt spiller noen rolle. Her kommer nemlig nøkkelen: Hun snakker egentlig med seg selv.

Og for all del, ikke bli engasjert. Ikke tenk at jommen er hun fin i den kjolen, selv om hun har blitt litt rundere. Det er uansett ikke den kjolen hun kommer til å ha på seg når dere endelig kommer dere ut døra.

Vil du lese flere gode kommentarer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning