Ghostbusters

- Ja til kvinnelige spøkelsesjegere

Derfor bør du se nye Ghostbusters.

FIRERBANDE: Kristen Wiig, Leslie Jones,  Kate McKinnon og Melissa McCarthy spiller i den nye Ghostbuster-filmen.
FIRERBANDE: Kristen Wiig, Leslie Jones, Kate McKinnon og Melissa McCarthy spiller i den nye Ghostbuster-filmen. Foto: FOTO: United International Pictures
Publisert Oppdatert

Johanne Svendsen Rognlien

  • 28 år
  • Utdannet film- og medieviter fra Sverige og Danmark
  • Skrevet mastergrad om TV-serier, krim og feminisme
  • Journalist i Filmmagasinet
  • Kommunikasjons- og markedskoordinator for Arabiske Filmdager, Oslo Pix og Film fra Sør.

KOMMENTAR:

Opptakten til den nye Ghostbuster-filmen er nok et tegn på hvor håpløst sexistisk folk er til kvinnelige hovedroller på film.

Kanskje er det nettopp derfor vi så sårt trenger nyinnspillingen av klassikeren som de aller fleste kan kjenningsmelodien til?

At traileren er blitt kåret til den minst likte gjennom tidene, begynner å ligne en organisert vendetta mot filmen før den i det hele tatt har hatt premiere.

For det var jo da traileren ble sluppet at bråket for alvor startet, var det ikke? I flere uker har jeg hørt og lest om hvor uglesett traileren til rebooten av Ghostbusters gjør det på YouTube.

Senest forrige uke skrev VG at traileren er den mest mislikte på YouTube noensinne. I skrivende stund har den 941.757 tomler ned og kun 268.239 tomler vendt opp, og til tross for at filmen kun har hatt premiere i noen få land er rankingen på nettstedet IMDb på bunnivå.

Får gjennomgå

Det lages enormt mange dårlige filmer hvert eneste år, og jeg kan love deg at jeg har sett mange av dem, men jeg kan garantere at de fleste neppe får gjennomgå på samme måte som den nye Ghostbuster-filmen. Det gjør meg både sinna og skikkelig oppgitt.

Jeg sett originalen fra 1984 en haug av ganger og elsker den, men det stopper meg ikke fra å se en nyinnspilling.

I hvert fall ikke når den har fire hysterisk morsomme kvinner i hovedrollene!

Kristen Wiig, Leslie Jones og Kate McKinnon har alle vært eller er del av Saturday Night Live-gjengen, et must for alle som elsker å le. Melissa McCarthy, som mange husker som kokken Sookie i Gilmore Girls, har spilt i blant annet fantastiske Bridesmaids og en rekke andre komedier de siste årene.

Mange nyinnspillinger

Hylekoret fra den hardbarka fansen de siste ukene går ut på at nyinnspillingen ødelegger barndomsminnene deres.

Regissør Paul Feig har tatt slike anklager med knusende ro og uttalt: “It’s so dramatic. Honestly, the only way I could ruin your childhood is if I got into a time machine and went back and made you an orphan.

Jeg kunne ikke vært mer enig!

Hvor mange nyinnspillinger av gamle klassikere er det ikke kommet de siste årene? Noen gode og noen dårlige, men let’s face it – that’s life! 

Bli med på motdemonstrasjon

Med de siste ukers negative omtaler, som for eksempel at feministene ødelegger klassikeren, har det blitt vanskelig for produksjonsselskapet Sony å promotere filmen i det hele tatt.

Med sånne dystre tilbakemeldinger er det godt å se at mange utenlandske kritikere er mer positive til filmen enn det den hardbarka fansen er.

Hva norske kritikere sier om filmen får vi først vite mot slutten av uken.

De siste dagene har jeg tenkt en del på dette fenomenet, og i stedet for å legge seg ned og grine har jeg kommet frem til at; ”filleren heller – nå lager vi rett og slett en motdemonstrasjon!”

Kommende fredag er det premiere på filmen her i Norge. Da skal jeg komme meg på kino og se filmen.

Det synes jeg du også skal.

Det er jo bare å innse at money talks.

Kanskje kommer det ikke til å bli den aller beste filmen du ser i år, men det kan være en av de viktigste.  

Med betalt kinobillett i hånda kan vi samlet sende et signal om at vi ikke har noe problem med kvinnelige hovedroller på film, og at vi fortsatt digger Ghostbusters – uansett kjønn!

Vil du lese flere slike kommentarer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

FORDI DE ER KVINNER? Johanne Svendsen Rognlien blir sint og oppgitt av hvordan den nye Ghostbuster-filmen får gjennomgå - før premieren.
FORDI DE ER KVINNER? Johanne Svendsen Rognlien blir sint og oppgitt av hvordan den nye Ghostbuster-filmen får gjennomgå - før premieren. Foto: FOTO: United International Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning