Pinlige sexscener på film

«Det har alltid forundret meg hvordan andre klarer å sitte gjennom en hel sexscene – eller flere – uten å føle det minste ubehag»

Hvorfor må filmer vise sex hele tiden?

FILMSEX: - Kall meg gjerne prippen, men for meg er det nesten som å sitte i et rom og se på et virkelig par ha sex med hverandre, skriver Chika.
FILMSEX: - Kall meg gjerne prippen, men for meg er det nesten som å sitte i et rom og se på et virkelig par ha sex med hverandre, skriver Chika. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Chika Anene (26)

Er en ferdigutdannet journalist fra Holmlia med stor entusiasme for bøker, skriving og koreanske tv-serier.

Store deler av tiden hennes går til å skrive, ettersom hun drømmer om å bli forfatter.

Chika jobber som journalist i Kvinneguiden, og skriver bloggen www.nk-anene.blogspot.com

KOMMENTAR:

Det var en helt vanlig lørdagskveld da jeg var elleve år, og jeg satt i sofaen med moren min og søsknene mine for å se film.

Mamma hadde plukket ut filmen fordi han fra Mr. Bean var med i den. Kanskje ikke en god grunn til å tro at filmen var passende for barn på vår alder, men det må ha vært det hun trodde.

For, hallo? Alle filmer med Mr. Bean fyren i er en familiefilm, liksom.

Popcorn i halsen

Jeg satt i alle fall og maulet popcorn da det plutselig dukket opp en scene hvor det nygifte paret i filmen var i full sving på soverommet. Brudens kjole var gigantisk. Men stønnene, hoppingen, og hodet til mannen, som dukket frem og tilbake i ekstase under bruden, lot det ikke være noen tvil om hva som foregikk. Jeg satte nærmest popcornet i halsen og kunne kjenne varmen spre seg til ørene og kinnene mine. 

Lillebroren min var åtte, mens lillesøsteren min var fire. De ante ingen verdens ting og satt og stirret uforstående på skjermen, med de små hendene foldet under hakene sine.

Jeg turte ikke se bort på moren min. Fjernkontrollen lå for langt unna til at noen av oss kunne gripe den raskt nok. Isteden ba jeg en stille bønn om at det snart skulle være over.

Kikker

Ja, jeg vet. Sex er vanlig, kjernen bak menneskets eksistens og alt det der. Og kanskje burde jeg nå som jeg er i tjueåra være forbi det stadiet hvor jeg synes det er pinlig å se på sexscener med folk jeg kjenner. Allikevel kan jeg ikke hjelpe for at jeg får lyst til å se bort eller forsvinne ned i et hull hver gang en slik scene dukker opp på tv-skjermen, eller kinolerretet.

Kall meg gjerne prippen, men for meg er det nesten som å sitte i et rom og se på et virkelig par ha sex med hverandre. Hvem gjør det?

(Vær så snill og ikke svar på det.)

Jeg hadde ikke akkurat sittet der og ropt, «Hei, send meg popcornet. Dette blir gøy!» mens jeg gned hendene sammen. Det hadde bare vært rart.

Det har alltid forundret meg hvordan andre klarer å sitte gjennom en hel sexscene – eller flere – uten å føle det minste ubehag, men så fort de er vitne til at et par kliner i offentligheten får de plutselig en sånn skaff-dere-et-rom type holdning.

Sex uten mening

For noen uker tilbake dro jeg og kjæresten for å se en film på kino, og det sto at aldersgrensen var ni år. Men det vi fikk se halvveis gjennom filmen synes jeg, tydet på at aldersgrensen hadde blitt satt for lavt. Hendene mine ble svette og jeg prøvde å fokusere på ansiktet hans, småsnakke litt. Men sexscenen varte altfor lenge til å late som at det ikke hadde begynt å bli temmelig kleint. 

Det virket som om produsentene bak filmen, med vilje, bare hadde slengt inn et par sexscener for å utvide en ellers – etter min mening – meningsløs film.

Bedre å gjette

Hvor har det blitt av evnen folk har til å se for seg ting eller gi liv til fantasien? Tidligere ble filmseere spart for slike detaljer, og vi måtte gjette oss frem til hva det er som skjedde mellom et par som gikk inn på soverommet, eller doen – eller hvor enn det måtte være. Og vet du hva? Det funket.

Så kan heller de som har lyst til å se sexscener omgitt av sine nærmeste venner streame seg en voksenfilm.

Vil du lese flere kommentarer fra bra damer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning