Nå er foldeskjørtet hot

Kjerringskjørtet er tilbake

Er du klar for et knekort foldeskjørt denne våren?

FOLDER: Dette skjørtet er superhot og kan brukes på utallige måter.
FOLDER: Dette skjørtet er superhot og kan brukes på utallige måter. Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
STILSIKKER: Charlotte Thorstvedt er ofte å se både i lange og korte skjørt. Her har hun satset på en trendriktig variant med folder.
STILSIKKER: Charlotte Thorstvedt er ofte å se både i lange og korte skjørt. Her har hun satset på en trendriktig variant med folder. Foto: Stella Pictures

Et foldeskjørt er kanskje noe du forbinder med noe utdatert og damete? Men denne sesongen er det her for fullt igjen! Og det trenger slett ikke å bli kjerring-aktig.

Gjør deg feminin

- Unngå å kombinere det med den klassiske blusen og ballerinaskoene. Sats på røffere sko og en enkel og ren topp til, anbefaler Anette Ousdal, showroom koordinator hos This Is PR.

Er du glad i å vise fram de feminine formene dine, kan dette skjørtet være en perfekt måte å gjøre det på. 50-tallskjolen med foldeskjørt, får nemlig fram nettopp dette.

- 50-tallskjolen gir oss foldeskjørt til under kneet og en innsving i livet. Slik får man fram den feminine midjen, forteller Ousdal.

Kort eller langt

Har du lyst til å kaste deg på trenden, men er samtidig ikke helt gira på det korte, klassiske skjørtet, er det flere måter å bruke foldene på denne sesongen.

- Du kan velge både mini-, midi- eller maxilengde på foldeskjørtet, alt etter hva som kler deg og din personlighet best, forteller stylist og makeupartist hos MagMaLou, Cathrine Eriksen.

Også bredden på foldene varierer, fra tette og små til tykke og brede. Det gjelder å finne den varianten som passer deg.

- Jeg tror det er viktig å tenke på at skjørtet kan gi deg ekstra "fylde", og da er det viktig å velge riktig fasong og lengde. Er man for eksempel litt kraftig bygd, bør man ha skjørtet høyt opp, over midjen. På denne måten skaper man en illusjon av at man er lengre, i tillegg til at man unngår å virke større enn man egentlig er. Er man lav, vil en kortere variant være kledelig, sier Eriksen.

Fra jobb til fest

En fordel med å bruke skjørt generelt er at du raskt kan gå fra hverdagslig til festpyntet. Og foldeskjørtet er intet unntak.

- Bruk skjørtet sammen med en genser, skinnjakke og Converse-sko til hverdags, anbefaler Anette Ousdal.

Skal du på fest, fredagspils eller på kafébesøk rett etter jobb går det raskt å skifte stil.

50-TALLS: Taylor Swift elsker retroinspirerte kjoler med foldeskjørt.
50-TALLS: Taylor Swift elsker retroinspirerte kjoler med foldeskjørt. Foto: Stella Pictures

Bytt ut skoene med et par spisse pumps og genseren med en hvit t-skjorte. Skinnjakka kan du gjerne beholde på, sier Ousdal.

Mange muligheter

Det er mange måter å bruke et foldeskjørt på! Kanskje flere enn du tror. Vi har fått stylist Cathrine Eriksen til å tipse oss om tre ulike måter å style det på.

Klassisk:

Har du en nedtonet stil kan du allikevel være trendy. Bruk skjørtet sammen med klassiske plagg og forsiktige farger.

- Kombiner skjørtet med en klassisk cardigan eller blazer. Ekstra fint er det å bruke en lang cardigan eller blazer med belte i livet. Gå gjerne for klassiske farger som sort, marine og hvitt. Enkle pumps eller ballerinasko passer fint til denne stilen.

Casual:

Trives du bedre med en mer avslappet stil er foldeskjørtet også et perfekt utgangspunkt for mange, kule antrekk.

- Her kan du eksperimentere mer med farger og print eller du kan holde det ensfarget. Style skjørtet med en skinnjakke eller jeansjakke. Velg en avslappet, enkel t-skjorte, gjerne en rocka variant, som du dytter ned i skjørtet. Ankelboots fullfører stilen.

Boho chic:

Vil du ha en ekstra trendy look kan du satse på en avslappet stil ved å bruke flere plagg lag på lag, og kombinere det med røft tilbehør.

- Tenk skolepike-stilen. Kombiner skjørtet med en strikket genser som du har over skjørtet. Bruke en transparent skjorte under genseren som henger nedenfor, gjerne litt tilfeldig med den ene delen av skjorten løst ned i skjørtekanten. Noen avslappede boots og en veske over skulderen er perfekt tilbehør.

Les også:

Perfekte vårjakker

VARIASJONER: Uansett hvilken stil du har kan du bruke et foldeskjørt. Her ser du fire ulike måter å style det på. Fearne Cotton satser på en rocka variant. Kate Bosworth er elegant i sitt lange, pastellfargede skjørt, Olivia Palermo går for en casual stil med et trekvart-langt skjørt og stor hatt, mens Emmy Rossum spriter opp en klassisk stil med et gullfarget eksemplar av trendskjørtet.
VARIASJONER: Uansett hvilken stil du har kan du bruke et foldeskjørt. Her ser du fire ulike måter å style det på. Fearne Cotton satser på en rocka variant. Kate Bosworth er elegant i sitt lange, pastellfargede skjørt, Olivia Palermo går for en casual stil med et trekvart-langt skjørt og stor hatt, mens Emmy Rossum spriter opp en klassisk stil med et gullfarget eksemplar av trendskjørtet. Foto: Stella Pictures

Slik er våren hos billigkjedene

De 10 verste motetabbene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning