Jenteturer i høst

Ferie tilgode? Hvorfor ikke reise bort noen dager med jentene i høst? Tipsene får du her!

Publisert Oppdatert
Lysten på å komme deg litt bort med venninnene i høst? Shopping i Dubai, spahelg på Reykjavik og aktivitetsferie på Norefjell er noe av det du kan velge mellom.

Behagelige temperaturer

- Mange steder er det mer behagelige temperaturer på høsten enn midt i fellesferien, sier Kristin Sætevik, direktør for forretningsutvikling i FINN reise.

- De som ikke ønsker å sette sammen ferien selv, kan finne flere spennende pakkeløsninger i høst. Da slipper man også å bruke mye tid på å organisere reisen, sier hun.

Les også: Shoppinggal i Århus

Les også: Dropp dette på turen

Les også: Pakkeangst?- Personlig er jeg svak for Barcelona. Jeg elsker kombinasjonen av storby og sydenstemning. Den lille strandbyen Sitges litt utenfor Barcelona er også verdt et besøk, sier Sætevik.

Eksempler på reiserDubai - shopping og strand

Gjør som jentene i Sex og Singelliv og dra på shoppingtur til De forente arabiske emirater, hvor Dubai er turistmekkaet. Ørkenbyen byr på skyskrapere, kunstige øyer, strender og en rekke shoppingsentre hvor du finner alt fra haute couture til rimeligere merkevarer. Totalt skal det finnes nærmere sytti shoppingsentre, og man kan trygt si at de har "det lille ekstra". Innendørs alpinbakke, skøytebane og akvarium med hai er noen av tilbudene. Vil du teste pruteegenskapene dine kan du heller ta turen til et av "souk"-ene - tradisjonelle markeder med alt fra krydder til gull. Dubai har også lange sandstrender, hvor det er svalere sent på høsten enn midt på sommeren. Byen er videre kjent for det seilformede luksushotellet Burj Al Arab og verdens høyeste bygning, Burj Dubai. Designeren Roberto Cavalli har dessuten åpnet nattklubb her.

Pris: Fra 6.830,- per person, inkludert fly tur-retur, fire netter på hotell i dobbeltrom og frokost. 6 dager. Fra 13. til 18. november. Arrangør: OrkidéEkspressen.

Reykjavik - rekreasjonshelg på spa

Laugar Spa ligger midt i Reykjavik sentrum og er et av Europas største spa-sentre. Det har blant annet massasje- og skjønnhetssalong, sauna, fitnessenter og innendørs- og utendørsbasseng. Du kan velge mellom behandlinger som aromaterapi, varmebad med salt og oppstrammer til ansiktet. Arrangøren tilbyr utflukt til den varme kilden Den Blå Lagune, kjent for sitt mineralrike, helsebringende vann som holder temperaturer på rundt 40 grader hele året. Har du lyst å se mer av vulkanøya, kan du for eksempel dra på hvalsafari eller ridetur. Reykjavik har flere ganger blitt stemplet som trendy, så det kan være verdt å utforske nattklubbene og butikkene også. Ullgensere og cardigans er en stor trend i høst, så hva med å kjøpe noen islandske ullvarer med seg hjem?

Pris: Fra 4.200,- per person, inkludert fly tur-retur, hotell, middag på restaurant ved ankomst, adgang til Laugar Spa og valgfri behandling, utflukt til Den Blå Lagune. 3 dager. Tidspunkt ikke oppgitt. Arrangør: Vulkanreiser.

Marrakech - bo i tradisjonell riad

En stor del av Sex og Singelliv 2 er filmet i denne marokkanske byen, som definitivt har blitt en snakkis etter dette. Her finner du en miks av rød ørken, markedsboder, palasser og moskeer, ved foten av Atlasfjellene. Overnattingen foregår i en autentisk riad - et tradisjonelt marokkansk hus. Riad-en ligger i gamlebyen, som Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte besøkte, og som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du ønsker å få utløp for innestengt kreativitet, tilbyr arrangøren videre et kreativitetskurs med maling og tegning i utendørs atelier. Andre Marrakech-opplevelser inkluderer hamam - dampbad - samt luksushotellet The Amanjena Hotel, som brukes i filmen.

Pris: Fra 7.900,- per person. Inkluderer fly tur-retur, overnatting i riad, frokost og guidet tur. 7 dager. Fra 30. oktober til 6. november. Arrangør: Kunst & Innovasjon.

Norefjell - aktivitetsferie

Klar for å gå høsten i møte i god form? Varm opp i den norske fjellheimen med kano, kajakk, sykling og riding. Er du av den forsiktige typen og heller vil ta bena fatt, tilbys også fotturer. Golf og fisking er andre muligheter. Leilighetene ligger rett ved fjellet og Krøderfjorden og er utstyrt med peis, badstue og boblebad på terrassen, så det meste er lagt til rette for sene kvelder med god vin og avslapning. Turen kan kombineres med spa på Quality Spa & Resort Norefjell, et av landets nyeste spahoteller med innendørs- og utendørs spa-anlegg, svømmebasseng og klatrevegg.

Pris: Fra 2.070,- per person. Inkluderer leilighet og sluttrengjøring. Tillegg i prisen for aktiviteter. 2 dager. Arrangør: NoreFri Booking AS.

Barcelona - langhelg

Om sommeren kan det være brennhett å ligge på bystranda i Barcelona, så høsten er et godt tidspunkt å besøke den katalanske hovedstaden på. Tapas på fortauskafeene og en spasertur nedover gågaten Las Ramblas er obligatorisk når du besøker byen. Frister det med shopping, er det en rekke muligheter i området rundt Plaça Catalunya, hvor du finner en god del enkeltbutikker med kjente merkevarer, men også kjøpesentre. Arkitekten Antonio Gaudí har satt sitt særpreg på Barcelona, og flere steder kan du se hans verk, som de spesielle husene Casa Milà og Casa Batlló midt i byen, utsiktsparken Parc Güell og kirken La Sagrada Familia. Arrangøren tilbyr overnatting på firestjernes hotell i gamlebyen - den gotiske delen av byen.

Pris: Fra 3.690,- per person. Inkluderer fly tur-retur og hotell. Tilbys i perioden 1. september 2010 til 30. april 2011. 5 dager. Arrangør: BIG Travel.

Madeira - sykling og fottur

På denne ferien får du opplevd Madeira både på sykkel og til fots, i til sammen fire dager. Resten av uka kan du slappe av på stranda eller stikke en tur til hovedstaden Funchal. Litt luksus blir det også, for ifølge arrangøren skjer overnattingen på et av øyas femstjerners hoteller. Madeira ligger i Atlanterhavet, tilhører Portugal, er kjent for et frodig landskap og kalles "blomsterøya". Kystlinje med bratte klipper, fjell og dype havområder er andre kjennetegn. De som er sultne på enda flere aktiviteter kan blant annet velge mellom paragliding og surfing.

Pris: Fra 5.995,- per person. Inkluderer fly tur-retur og hotell. Tilbys i perioden 11. oktober til 13. desember. 7 dager. Arrangør: Solia.

Kilde: FINN reise jentetur220 dubai220 Barcelona-La-Pedrera220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning