INNSAMLING FOR SYRIA

Gi varme tepper til Syria

Temperaturen om natten faller til under null grader om vinteren.

TRENGER TEPPER: Varme tepper er livsviktig for syrere som er rammet av borgerkrigen. Om nettene blir det kuldegrader i Syria.
TRENGER TEPPER: Varme tepper er livsviktig for syrere som er rammet av borgerkrigen. Om nettene blir det kuldegrader i Syria. Foto: FOTO: Røde Kors
Publisert Oppdatert

Gi penger her

Du kan gi varme tepper til Syria ved å gå inn her.

Kvinneguiden har laget en innsamling der pengene går til å skaffe varme tepper til den syriske sivilbefolkningen.

Pengene som kommer inn, blir kanalisert til Røde Kors og deres arbeid inne i Syria. Der har borgerkrigen rast i over fire år, og åtte og en halv millioner mennesker er på flukt internt i landet.

Nå om høsten faller temperaturen ned til under frysepunktet om nettene.

President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, forteller at i fjor vinter la snøen seg over store deler av Syria, og det var flere kuldegrader.

- Befolkningen har et skrikende behov for varme. Tepper gir vern og varme for mennesker som lever i ødelagte hus og leiligheter eller under en teltduk i flyktningleirer. Varme tepper nå er livsviktig, spesielt til barna, sier han.

For 120 kroner kan du gi to varme tepper til syriske flyktninger. Målet for Kvinneguidens innsamling er å få inn 25 000 kroner innen 1. november. Det vil i så fall bety 416 tepper å varme seg under. Du kan bidra til aksjonen her.

- I den største humanitære katastrofen siden andre verdenskrig er det viktig at vi alle stiller opp. Vi i Kvinneguiden ønsker å bidra, sier redaktør i Kvinneguiden, Susanne Kaluza.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I DAMASKUS: President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, er glad for at nordmenn gir penger til nødhjelpsarbeidet i Syria.
I DAMASKUS: President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, er glad for at nordmenn gir penger til nødhjelpsarbeidet i Syria. Foto: FOTO: Røde Kors

Giverglede

Mollekleiv er glad for givergleden til det norske folk den siste tiden.

Borgerkrigen i Syria

  • Opprøret startet i Syria i mars 2011, rett etter at presidenten i Egypt ble styrtet. Folkeoppstanden spredte seg rundt om i Syria, og folket krevde at presidenten Bashar al Assad skulle gå av.
  • Svaret var vold, og militæret ble raskt satt inn mot egne innbyggere.
  • Fire år etter er 7,6 millioner mennesker på flukt inne i Syria.
  • Fire millioner mennesker har flyktet ut av Syria, 75 prosent av disse er kvinner og barn.

- Vi har ropt om hva som skjer i Syria helt siden borgerkrigen startet, og det er fantastisk å oppleve nå at folk støtter opp med penger, mat og varme i den desperate situasjonen.

Vi vet at sivilbefolkningen i Syria får håp når de ser at de ikke er glemt av verden omkring, sier han.

Mollekleiv forteller at Røde Kors i samarbeid med Røde Halvmåne greier å få hjelp inn til mennesker som er innesperret av krigshandlinger på alle kanter.

- Vi greier å få inn så mange tepper og så mye mat og andre forsyninger som vi greier å samle inn penger til. Det skal ikke stå på vår kapasitet, sier Mollekleiv.

Humanitær katastrofe

Kvinneguidens innsamlingsaksjon er øremerket varme tepper som fraktes inn i krigsområdene.

- Alle i redaksjonen har selv gitt til aksjonen, og jeg oppfordrer våre lesere og brukere til å gjøre det samme, sier Kaluza.

Du kan gi penger her.

Vil du lese mer om aktuelle temaer?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning