Hvordan finne billigturene?

Det er flust av pakketurer å velge mellom, men hvorfor velge dem, når en egenkomponert tur ofte blir billigere, og er mye mer fleksibel?

Publisert Oppdatert
Uansett om du skal på sydenferie eller planlegger en storbyweekend, det enkleste er å kjøpe hotell og fly fra samme leverandør. Markedet flommer over av «feriefiksere», og mange føler seg tryggere når de forholder seg til en norsk formidler. Sannheten er at det ofte er mye billigere, og i de aller, aller fleste tilfeller minst like trygt å bestille alt selv.

Vi har valgt oss ut et eksempel, 2 voksne skal på Londontur. Paret ønsker å bo forholdsvis luksuriøst og ser derfor etter hoteller med minst 4 stjerner.

ticket.no tilbyr følgende:

Fra: Oslo, Gardermoen
2006-05-19, kl. 11:55
Til: London, Heathrow
2006-05-19, kl. 13:15
Reisetid: 2:20 h

Fra: London, Heathrow
2006-05-22, kl. 16:35
Til: Oslo, Gardermoen
2006-05-22, kl. 19:45
Reisetid: 2:10 h

Flyselskap er British Airways.

Et av de billigste sentrale hotellene ticket.no foreslår er Thistle Kensington Palace(****). Totalpris blir 7108 kroner for fly og hotell.

Ordner man derimot reisen selv finner vi følgende:

Fra: Oslo, Gardermoen
2006-05-19 , kl 07:40
Til: London, Heathrow
2006-05-19, kl. 09:15
Reisetid: 2:35 h

Fra: London, Heathrow
2006-05-22, kl. 16:35
Til: Oslo, Gardermoen
2006-05-22, kl. 19:45
Reisetid: 2:10 h

Man reiser altså litt før på fredag, men tar samme fly hjem. For disse billettene må man ut med 2258,- på britishairways.com

Ønsker man å bo på Thistle Kensington Palace kan man bestille rommet via venere.com, der tre netters opphold kommer på 2855 kroner (med dagens kurs). Totalpris for helgen blir 5113, 2000 kroner billigere enn ferdigpakken.

Hvordan finne billigbillettene?
Når man skal velge ut fly og hotell på egenhånd er det et par ting det er greit å huske på:

Finn ut hvilke flyselskaper som flyr til destinasjonen, og når på døgnet de flyr. Til London er det ikke noe problem, siden man kan komme seg dit omtrent når som helst. Skal du til Tallinn derimot, så kreves det litt mer planlegging, siden strekningen Oslo-Tallinn (direktefly) ikke flys hver dag.

Når du har funnet ut hvilke flyselskaper som flyr, gå inn på sidene deres og søk etter priser. Sas.no er alle selskaper som har mange destinasjoner med mange avganger. Norwegians lavpriskalender gjør det veldig enkelt å finne de billigste billettene, løsningene til de andre flyselskapene er mer kronglete.

I tillegg kan det lønne seg å sjekke flyselskap i det landet du vil reise til, i vårt eksempel kom British Airways best ut. Ryanair mulige alternativer.

Formidlingsselskaper som ticket.no kan også i visse tilfeller tilby deg billigere billetter enn flyselskapene kan direkte.

Så til hotellet..
Når du har bestilt flybilletter kan du begynne å kikke deg om etter hotell, og her kommer den største utfordringen. Vil man bo sentralt, trygt og ha en god standard på rommet, så koster ofte hotellrom en god del kroner, spesielt i de største storbyene. Derfor er det desto viktigere at man ikke blir lurt av fancy hjemmesider og bilder, men faktisk får det man trodde man betalte for. Ingen har kjennskap til alle hoteller i hele verden, men heldigvis finnes det hjelpemidler. Tripadvisor er en nettside der reisende kan få tips og råd til hvor de bør bo, og ikke minst hvor de ikke bør bo. Tipsene kommer fra andre reisende som legger inn anmeldelser og kritikk av destinasjoner og hoteller.

Hvis man sjekker Thistle Kensington Palace hos Tripadvisor får man et ikke altfor oppløftende resultat. Hotellet er rangert som nr 501 av 986 rangerte Londonhoteller. Kommentarene spenner fra «elsket stedet» til «for et høl!». Ikke lett å vite hva som faktisk stemmer, og man må selvsagt ta uttalelsene med en klype salt.

Hvis man leter øverst på listen finner man naturlig nok endel luksushoteller som koster skjorta. Men på en 10ende plass ligger hotellet Luna & Simone, et trestjerners hotell som tydeligvis faller i smak for mange. Prisen er 85 pund per natt. En av ulempene med å finne et hotell som ligger øverst på listen er at man må være tidligere ut med bestilling, og Luna & Simone hadde ingen ledige rom til paret vårt den aktuelle helgen.

Spesialtilbud finnes overalt
Et annet hotell som er svært populært er Grange Holborn Hotel. Hotellet er et businesshotell, og har derfor billige rom i helgene. Spesialtilbudet kan kun bookes via deres egne nettsider .

Grange Holborn ligger rett ved metrostasjonen Holborn, er femstjerners, og har stort svømmebasseng og treningssenter i kjelleren. For helgen 19-22 mai koster et dobbeltrom 3133 kroner, altså 278 kroner mer enn rommet på Thistle Kensington.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning