Hit vil vi reise

Dette er det desidert mest populære reisemålet.

Publisert Oppdatert
Thailand er blant vinterreisemålene vi søker mest på.

- Det er blitt det nye Gran Canaria for nordmenn som vil til varmere strøk om vinteren. Phuket har for eksempel økt med 73 % i antall søk, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise i en pressemelding.

- Ser vi på hva folk søker mest etter blant flydestinasjoner og pakkereiser totalt, er det Thailand som leder an, sier han.

Garantert sol

De tre siste ukene er det gjort 66.788 flysøk på Bangkok og 8.205 på Phuket på FINN reise, en økning på 39 % og 73 % fra tilsvarende periode i fjor. Blant pakkereiser har både Spania og Egypt flere søk enn Thailand, men ifølge Berge er disse landene i større grad helårsdestinasjoner for nordmenn.

Les også: Jenteturer i høst

Les også: Shoppinggal i Århus

Les også: Dropp dette på turen- Ustabilt sommervær bidrar til Thailands popularitet. Her er man garantert sol og varme når Kong Vinter kommer til Norge. Dessuten tror jeg mange opplever dette som et trygt reisemål med vennlige folk og lave levekostnader, sier han.

Prisøkning på 46 %

Det er fortsatt ledige pakkereiser hit i juleferien, men man må regne med høye priser. For øyeblikket er det rundt 600 ledige pakkereiser med avreise i desember på FINN reise, til rundt 100 hoteller. Man kan finne priser fra 8000 kroner per person, men i tiden rett rundt jul og nyttår koster det gjerne fra 12.000 kroner og oppover. Mange av reisene ligger nå på mellom 13.000 og 18.000 kroner per person på de mest attraktive avreisedatoene, når flest har muligheten til å ta ferie.

Et tilfeldig søk på en pakkereise til Khao Lak med Star Tour viser at en uketur koster 12.798 kroner per person med avreise 23. desember. Én uke før er prisen 8.748 kroner. Prisen øker altså med 46 %. I januar er prisen igjen under 9.000 kroner.

Bestill i god tid

- Det er lurt å bestille i god tid før avreise eller dra utenom den verste høysesongen. Da får du mer å velge mellom, ofte til en billigere penge, sier Berge.

I følge Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour, blir turene med de mest attraktive avreisedatoene rundt julaften solgt raskest.

- Da er det også dyrest. Selv om både resten av desember, januar og februar er høysesong, finner du gjerne rimeligere reiser enn midt i jula. Hvis det er reiser vi ikke får solgt, settes også prisene ned, sier hun.

- Mens en familie på fire kanskje må betale 70.000 kroner for avreise lille julaften, kan den samme turen koste 40.000 kroner i begynnelsen av desember, sier Larsen-Vonstett.

Vinterreisemål med flest søk - fly:

1. Bangkok
2. Las Palmas
3. Phuket
4. Manila
5. New Dehli

Rangert etter antall flysøk fra 20. august til 8. september.

Vinterreisemål med flest søk - pakkereiser:

1. Spania
2. Egypt
3. Thailand
4. Tunisia
5. De forente arabiske emirater


Rangert etter antall søk på pakkereisemål fra 20. august til 8. september.

Kilde: Pressemelding Finn.no Thailand-longboat-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning