Vårens flotteste treningstøy

Føler man seg fresh på trening yter man også det lille ekstra.

Publisert Oppdatert
Det høres kanskje banalt ut - men fresht og funksjonelt treningstøy kan øke treningsgleden og treningsiveren.

Og i år er fargesterke plagg det hotteste du kan velge.

- Skarpe farger som synes og som vekker oppmerksomhet i trafikken vil det komme mer av. Gult er kult for våren og sommeren, og rosa, en farge som aldri går av moten i treningsverden, fortsetter å være med i 2012. Det er derimot én farge som er hottere enn noen gang, og det er rødt, forteller Silje Landevåg ved GetInspired.no.

Les også: Så enkelt trener du hjemme

Les også: Ditt beste treningsår

Les også: Kledd riktig for bakken- Bruk gjerne flere av knallfargene på én gang, på trening er alt lov, sier hun videre.

Nøkkelplaggene

Er du nybegynner er det noen nøkkelplagg du bør skaffe deg før du begynner treningen:

- Et par gode sko, en sports-BH, en bukse, tights eller shorts, og en topp som puster, gjerne i microfiber, er en god start. Velg klær som er behagelige å bruke og som sitter fint, sier Landevåg.

I tillegg forteller hun at det lønner seg å tenke over hva du skal trene før du går til innkjøp av treningstøy.

- Til intensiv trening er det viktig å trene i materialer som puster, og ikke bomull. Microfiber transporterer fuktighet, bomull beholder fuktigheten i tøyet. Bomull er derimot veldig behagelig å trene i ved mindre intensive økter der man ikke har behov for samme type pusteegenskaper, for eksempel yoga og pilates, forteller Landevåg.

Ikke glem BH-en

Har du gammelt treningstøy innerst i skapet er det i ingenting i veien for å ta frem dette igjen, men Landevåg advarer mot å la sports-BHen leve for lenge.

- Sports-BHer mister sin elastisitet med tiden - og på samme måte som treningssko må de byttes ut regelmessig. I tillegg til at støtteeffekten blir dårligere er det også viktig å huske på at bryststørrelsen endres gjennom hele livet, og da endres også ditt behov for støtte, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen