Stress ned!

Møt våren med et avslappet sinn og senkede skuldre.

Publisert Oppdatert
Det er mange måter å lette på stresset, og heldigvis er vinteren i ferd med å slippe taket. Våren byr nemlig på mange effektive muligheter for nettopp dette.

Det som kan overraske mest er at ting som du gjerne ser på som husplikter og gjøremål i hverdagen, faktisk letter godt på anspenthet i kroppen.

Vårrengjøring

Når du rengjør i huset får du trening og bevegelse i kroppen. Når du beveger deg strømmer blodet lettere gjennom kroppen, stive muskler og anspenthet løses opp med mosjonen du får i huset.

Hagearbeid

Om du kommer deg utendørs og graver litt i hagen, kan du lette ekstra på stresset. Du får nemlig sollys som hjelper på humøret, og i tillegg vil du føle deg bedre hver gang du kommer hjem og ser hvordan hagen ser ut. Hagen din trenger ikke være stor, har du en liten balkong med potteplanter kan dette gjøre samme nytte.

Gåturer

Kom deg ut og møt en venninne for litt frisk spasering. Dette er en god måte å få trening og mosjon på, samtidig som det letter på stresset. Dessuten byr våren på mildere vær og vakre omgivelser, det er lysere og det føles godt å gå ute. Bare det å ta en spasertur gjennom nabolaget, på fjellet eller i parken er ren terapi i seg selv.

Lek

Om du tar deg en tur i parken, merker du at barna leker mer om våren. Hvorfor ikke bli med dem? Be venner med på frisbee, badminton, fotball eller hva dere måtte ønske!

Sunn diett

Media fokuserer mye på sunt kosthold, og det skal mye til å ikke få med seg at et kosthold fylt med frukt og grønnsaker er bedre enn mat som inneholder mye sukker og andre usunne ingredienser. En sunn diett kan faktisk lette mye stress fra kroppen din. Ikke bare blir du mer avslappet når blodsukkeret er stabilt, men en sunn diett sparer deg for helseproblemer som i seg selv er en stressfaktor.

Visualisering

Når været blir varmere, plantene vokser og fuglene synger, kan det være stressdempende å bare ta seg tid til å fordøye inntrykkene. Ta deg tid til å bare se på livet, slappe av og visualisere i dine drømmer, tanker og planer. Ta deg en miniferie fra arbeidspulten din og se ut av vinduet.

Meditering

Denne formen for avslapping er ikke lenger en stor klisjè men helt vanlig for mange mennesker. Meditering kan være så mangt, men våren gir ekstra rom for ro. Om du jobber med fokusert meditering vil det å være ute gi deg flere muligheter. En tur gjennom parken kan være en øvelse på indre ro, sitte i parken og høre på lyder fra fugler og barn som leker, lukte på blomster og føle sollyset på ansiktet er gjerne det perfekte meditasjonsmiljøet. Om du aldri har prøvd meditering som en stressletter, er våren en perfekt tid å begynne på. En enkel øvelse er å legge seg ned, og forsøke å "gi slipp" på en og en kroppsdel. Begynn med tærne, og beveg tankene opp bena, ryggen og skuldrene.

Ferie

Mange mennesker reiser i sommermånedene eller i vinterferien, men å reise i vårmånedene kan lønne seg på flere måter. Været er vakkert de fleste steder, flyplassene er mindre folksomme og det er lettere å ta fri når alle andre fremdeles er på jobb. Om du ikke kan ta deg en full ferie, er våren perfekt for en helgetur, eller bare for å være hjemme en stund i sin egen stue for litt sårt etterlengtet avslapping.Kilde: about.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning