Spis deg sunn!

Bruker du en formue på dyre kremer og vitaminer? Trolig vil huden og kroppen din dra mer nytte av å gå over til et sunt kosthold. Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert
Skjønnhet kommer innenfra, sies det. Selv om du bruker aldri så mye penger på å smøre deg inn med eksklusive hudpleieprodukter vil du sannsynligvis aldri oppnå samme effekt som hvis du hadde kuttet ut kremene og heller konsentrert deg om kostholdet.

Her er tipsene som får kroppen til å trives, og huden til å skinne:

Gulrøtter

Gulrøtter inneholder mye karoten, som omgjøres til A-vitamin i kroppen. I tillegg fungerer antioksidantene i gulrøtter som en naturlig selvbruner, så ved stort gulrotinntak kan du faktisk få mer gyllen hud.

Fisk

Alle fiskeslag inneholder fettsyrer som er sunne for kroppen, men for ekstra effekt bør du velge fet fisk som makrell og laks. Fettsyrene motvirker at porene blir blokkerte, og hjelper deg å få en renere og jevnere hud. I tillegg bidrar fettsyrene til å holde hjertet ditt friskt.

Olivenolje og avocado

Mange kvinner er opptatt av å holde seg slanke, men minst like viktig er det å ha frisk og sunn hud. Kutter du ut fettet i kostholdet ditt så vil du sannsynligvis merke det ganske fort ved at huden din blir tørr og sensitiv. Holder du deg til sunt fett og oljer kan du spise med god samvittighet.

Vann

Du har sikkert hørt det en million ganger før, men vann er et vidundermiddel både for kropp, hud og hår. Bytter du ut all væske du drikker i løpet av en dag med vann, og sørger for at du drikker omtrent 2 liter, så er du på god vei. Ren juice er også bra, og selv om et glass appelsinjuice inneholder like mange kalorier som et glass cola er det viktig å huske på at juicen inneholder næringstoffer og vitaminer, mens brusen kun er tomme kalorier.

Yoghurt

Yoghurt er et naturlig vidundermiddel. Melkesyrebakteriene bidrar til at fordøyelsessystemet holder seg friskt, noe som igjen har betydning for huden. Når man i tillegg vet at yoghurt styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for magesår og attpåtil kan brukes til å behandle underlivsopp, da er det vel ingen tvil om at det lønner seg å spise et beger hver dag.

Tomat

I tillegg til at tomater er godt, kalorifattig og anvendelig kan de også brukes til mye annet. Visste du for eksempel at hakket tomat lindrer solbrenthet? Hvis du skal ut å fly kan det også lønne seg å hogge innpå tomater før du letter. Forskning viser at et inntak på 6 tomater før du setter deg i flyet senker risikoen for blodpropp.


Foto: dreamstime.com
i_177521

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning