Slik blir du morsom

Lyst til å bli oppfattet som morsom? Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Når venner samles tar det ikke lang tid å se hvem som er vittige og underholdende, og hvem som er mer stille og tilbakeholdne. Noen ganger er det imidlertid vanskelig å bli kjent med folk som er litt stille og alvorlige av seg.

Å bruke humor er en god måte å vise frem både intelligens og kunnskap for å underholde folk. Det kan også være et effektivt redskap for flørting. Men husk; hvis den personen du snakker med ikke forstår humoren din, kan du risikere å bli sett på som rar eller dum. Sånn sett er det egentlig en bra måte å teste om man har samme humor på. En av fordelene ved å være en god lytter, er at du kan gjenta det den andre sier med egne ord. Det viser at du har forstått det den andre har fortalt. Hvis du forsøker å være morsom kan du i stedet late som du har forstått det riktig, for så å sammenligne det den andre har sagt med noe helt annet.

2. Overdriv
Bruk kreative og livlige overdrivelser når du snakker.

3. Se satire
Se satiriske og humoristiske program, lær deg sjargongen og retorikken de bruker.4. Bruk film og bøker
Du kan også bruke humoristiske sitater fra film og kjente bøker i diskusjon med andre. Sørg for at den du snakker med kjenner til det du snakker om. Hvis noen sier "jeg vil prøve", og du svarer "Do og do not, there is no try", som er et sitat fra Star Wars, er det en fordel om den du snakker med faktisk kjenner igjen sitatet.

5. Svar kjapt og nonchalant
Humor handler ikke bare om hvor kreativ du er, men også hvor kjapt replikkene kommer. Det er også viktig å kommentere med en litt likegyldig tone, slik at det virker lett og ikke tilgjort. Et lekent smil hører gjerne med. Timing er også viktig.

6. Rett antrekk
Hvis du vil fremstå som morsom, kan en morsom vri på antrekket funke. Fam Irvolls hårbøyler med muffins og seilbåter er et godt eksempel.

7. Spar på godene
Du bør være forsiktig med å fortelle de samme morsomme tingene om og om igjen. Da virker det egentlig som om du ikke er så spesielt morsom eller intelligent som du fremstår, men heller mer innøvd.

8. Ikke mobb
Du skal være forsiktig med å bruke humor på andres bekostning.

9. Ikke prøv for hardt
Ikke bli for desperat i ditt forsøk på å bli mer morsom. Det kan gjøre mer skade enn å tilføye noe til samtalen. Forsøk heller å lytte til flyten i samtalen, og se det an. Det er ikke alle som liker å spøke om alt.

Kilde: wikihow.com humor_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning