Bedre selvtillit nå!

Vi kvinner sliter ofte med lav selvtillit og tør gjerne ikke stikke oss frem så mye. Nå kan du derimot lære deg hvordan du skal snu dette!

Publisert Oppdatert
Selvtillitskjeden er bygget opp av syv elementer:

 • Tankegang
 • Det fysiske utseendet
 • Stil
 • Lytteevne
 • Flyktighet
 • Øvelse
 • Økonomisk stabilitet

  For å få hundre prosent selvtillit må du lære deg å justere og adoptere en balanse mellom alle de syv elementene i din daglige rutine. I det øyeblikket du stopper, kan alt falle sammen på grunn av en enkel kommentar som "Du er ikke min type".

  Det er ikke slik at du må ha hundre prosent selvtillit hele tiden for å være fornøyd og suksessfull hos det motsatte kjønn. Men være klar over at jo bedre selvtillit du har, jo større suksess vil du få hos menn du møter. Klarer du å følge de syv punktene, vil kroppen og hjernen din endre sin psykologi for så å passe inn i miljøet rundt deg, uansett om det er negativt eller positivt.

  Hvordan få selvtillit

  Det er viktig å forstå at de syv elementene ikke må være til stede for å oppnå selvtillit. Men hvis du vil nå det høyeste nivået, må du forsikre deg om at alle de syv elementene er i balanse.

  1.Tankegang

  Det aller første steget mot å bli en person med selvtillit involverer det å bygge selvtillit fra innsiden i hverdagen gjennom innsikt. Du må finne en måte å ta til deg en selvtillit-byggende filosofi. Hva betyr dette?

  Ved å skape tanker og gjøre selvtillit-øvelser vil kroppen din reagere og vise den selvtilliten. Men før du kan komme dit, må du ta en god kikk på deg selv. Du må lære å mate dine styrker og eliminere eller minimalisere dine svakheter.

  For eksempel, hvis du føler at stammingen du gjør når du er nervøs er en svakhet som gjør at du mister selvtillit, øve deg på å snakke med så mange mennesker som mulig, kanskje helt til du har eliminert svakheten.

  Du må utvikle personlige vaner som vil få tankegangen din på rett kjøl og holde selvtillitshjulet igang. For å motivere deg selv, forsøk følgende:

  Snakk med deg selv: Øve på å snakke om morgenen før du forlater huset, renske halsen din og si høyt: "God morgen! Du ser flott ut. Du er nummer en. I dag kommer til å fli en flott dag. I dag skal du hilse på minst fem fremmede!".

  Lag liste over styrkene dine: Skriv ned minst ti punkter som gjør at enhver mann som møter deg vil være den heldigste på jord!

  Endre negative tanker til positive: Hvis du er singel, slutt å være deprimert på grunn av det. Istedenfor å bekymre deg for å være alene, vær glad for at du har muligheten til å møte mange menn og forføre dem.

  2.Det fysiske utseendet

  Ditt utseende spiller en stor rolle i forhold til selvtilliten din. Ikke så mye i forhold til hvordan du føler deg, men hvordan andre mennesker får deg til å føle. Selvsagt, er du trent og i god form, er du nærmere hva samfunnet i dag karakteriserer som attraktiv og flere øyne er rettet mot deg. Dette mater selvtilliten din, derfor bør du trene regelmessig og holde deg til en sunn diett. Uansett bør du lære deg å ha rett ryk og en god holdning, det gjør underverker for alle kropper!

  3.Stil

  Det er slik at plaggene du bærer spiller en stor rolle i forhold til hvordan mennesker du møter i livet ditt, både venner og ukjente, vil behandle deg. Dette vil altså påvirke hvordan du føler deg, som igjen vil påvirke tankegangen din og som igjen vil påvirke selvtilliten din.

  Finn ut hva slags klær og tilbehør som får deg til å føle deg vel. Hvis ikke vil du underbevisst føle deg uvel og før du vet det vil dette ha utviklet seg til nervøsitet. Forsikre deg om at du er skikkelig kledd for enhver anledning og bedre kledd enn folkene du venter å møte.

  4.Lytteevne

  Bare fordi du kanskje er den som snakker mest betyr det ikke at du er den som har mest selvtillit. Forsøk å være stille til en forandring. Bare ved å åpne munnen din og spørre åpne spørsmål, vil du la ham gjøre mer av snakkingen også. Ikke bare hjelper dette å skjule nervøsiteten din, men det gir mannen mulighet til å snakke med noe annet å fokusere på, i dette tilfellet, ham. Han vil tenke at du er en god samtalepartner hvis du lar ham snakke ekstra mye.

  Og husk: Når du svarer, ikke hold en lang tale, hold svaret kort og enkelt, spesielt når du først møter noen. Alle liker å snakke om seg selv, så sørg for at samtalepartneren din føler seg vel. Da vil han gjøre sitt for at du skal føle deg vel, og dermed har dere en god tone.

5.Flyktighet

Bare fordi du har selvtillit i dag, betyr ikke det nødvendigvis at du vil ha det slik for alltid. Og samtidig, har du mistet selvtilliten din, betyr ikke dette nødvendigvis at du ikke kan få den tilbake. Det er viktig å holde forventningene dine på et realistisk nivå. Ved å gjøre dette, vil du gjøre det lettere å komme tilbake etter en vanskelig situasjon.

Vi er sosiale dyr, dessverre gjør dette at mange av oss stoler mer på andres meninger enn ens egne. Det er svært enkelt å gå fra å være en svært sikkert person til å bli veldig sjenert, kun basert på en annens kommentar. Hemmeligheten til å overleve kritisering, er å forvente det og ikke ta det personlig når det skjer. Husk: Du vil møte folk som ikke liker deg, og når det skjer er anbefalingen å ikke bry seg det spor om det!

6.Øvelse

Å bedre dine sosiale evner vil definitivt ha en god påvirkning på selvtilliten din. Mange mennesker bruker år på å bedre sine sosiale evner, så du bør gjøre det samme med din selvtillit og dine sosiale evner. Øv deg på å bryte isen i forskjellige situasjoner ved å følge denne planen:

Uke en: Smil til fem personer daglig, og ikke begrense deg til bare kjekke menn. La det bli en vane at du blir mer tilgjengelig både for kvinner og menn, enten de er vakre eller ikke, høye, lave, tynne, tykke, unge eller gamle!

Uke to: Følg den samme rutinen som i uke en men legg til et "hallo" med smilet ditt.

Uke tre: Etter at du har smilt og hilst på folk vil du begynne å føle deg komfortabel nok til å småsnakke litt med vennlige fremmede på plasser som i heiser eller køer. Før du vet ordet av det, vil du kanskje småsnakke med hvilken som helst mann. Og når du først skjønner at en mann er åpen for din vennlighet, forsøke å bryte isen ved å si noe sånt som "huff, det føles som om køen går bakover!" eller "Jeg trodde aldri at heisen skulle komme hit så raskt! Vanligvis tar det en evighet!"

Uke fire: Når du har øvd deg på småprating en stund vil du oppdage noe merkelig; nemlig at selvtillit blir som en del av din personlighet! Derfor må du fortsette med det, hvis du noen gang opplever en antisosial person som ignorerer deg, ikke bekymre deg for det! Bare husk på punkt nummer 5 (flyktighet) og ikke bry deg om det.

7.Økonomisk stabilitet

Dette punktet er ikke like viktig som de andre punktene, men føler du deg økonomisk sikker, kan du slappe av, være med på opplevelser og slippe å måtte si nei og bekymre deg for unødvendige saker. Du trenger strengt tatt ikke være millionær, men å vite hvilke retning du skal gå, ha noen mål og en økonomisk stabilitet, vil hjelpe deg å eliminere noe av det stresset du bærer på for så å bygge videre på selvtilliten din.

Selvtillit versus selvgod.

Før du forsøker å skape selvtilliten din, vær klar over at det er en fin linje mellom det å ha selvtillit og det å være selvgod. Forsikre deg om at du vet forskjellen og er smart nok til å unngå å tre over grensen. Forskjellen ligger i motivasjonen bak begge deler. Har du naturlig høy selvtillit, vil det skinne igjennom og være en del av deg. Men hvis du later som du har god selvtillit ved å skryte om jobben og huset ditt og hvor god elskeren din er, vil du høres svært selvgod ut. Husk: Når du er selvgod oppnår du nøyaktig det motsatte av det du ønsker, og hvem ønsker vel å bli kjent med en slik person?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning