Slankepille uten bivirkning

En ny pille skal hjelpe overvektige ned i vekt. Revolusjon eller for godt til å være sant?

Publisert Oppdatert
En ny type slankepille hjelper overvektige mennesker med vekttap, stort sett uten bivirkninger, skriver Forskning.no i dag.

Gode resultater

Pillen er ikke overraskende utviklet i USA, og den har vært gjennom offentlige tester på mennesker med lovende resultater.

Pillen fungerer ved at virkestoffet simulerer hjernen til å tro at den er mett raskere, slik at man automatisk spiser mindre. Effekten er ikke helt på nivå med de mest effektive slankemidlene på markedet, men forskerne sier at bivirkningene til gjengjeld er betydelig færre og mer harmløse, og viser til forbigående hodepine og svimmelhet.

Les også: Video: Stram deg opp til høsten

Les også: Spis når du vil

Les også: Morsom mosjonLegemiddelet er utviklet av forskere ved Translational Research Institute for Metabolism and Diabetes i Winter Park, Florida, og er sponset av et farmasøytisk selskap, Arena Pharmaceuticals. Det har fått navnet Lorcaserin. Resultatene fra forsøket er nettopp offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine.

Resultatene av forskernes arbeid har blitt grundig vurdert av fagfeller, blant annet overlege Arne Astrup fra Institutt for Human Ernæring, Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

- Når man vurderer et legemiddel som gir vekttap, må man hele tiden sette det opp mot bivirkningene. Det er klart at det finnes mange stoffer på markedet, eller under utvikling, som gir et større vekttap enn dette medikamentet, men de gir også mange flere bivirkninger, sier Astrup til forskning.no.

Legemiddelselskapet har sendt inn en søknad til de amerikanske helsemyndighetene (FDA) om tillatelse til å markedsføre slankepillen i USA.

Lykkes det, vil firmaet antagelig også sende inn en søknad til det europeiske legemiddelverket.

Kilde: videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygård for forskning.no slanking220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning