Slankende nytelse i glasset

Dette er drikken som ikke går ut over formen din.

Publisert Oppdatert
Elsker du å drikke vin i helgene? Da kan du glede deg over denne nyheten; forskere forteller at vin kan forhindre deg i å gå opp i vekt.

Jevn forbrenning

Ny forskning fra USA viser at vin kan hjelpe deg å holde vekten i sjakk. Det handler selvsagt ikke om å gå ned i vekt ved å drikke en flaske hver dag, men et moderat inntak av vin, ett glass om dagen, har sine fordeler;

20 000 normalvektige kvinner ble fulgt i 13 år av amerikanske forskere. Kvinnene som drakk et glass eller to av rødvin per dag, hadde 30 prosent mindre sjanse til å bli overvektige enn de som ikke drakk vin hver dag. Og det er ikke overraskende, mener den amerikanske fysiologen Jana Klauer, som har spesialisert seg på ernæring og forbrenning.

Les også: Vi tester billige bobler

Les også: Vi tester terassevin

Les også: Flat mage nå!- Vin er rik på antioksidanter som reduserer kolestereol og blodtrykk, forteller hun til magasinet Cosmopolitan.com.

En annen grunn til at vin kan bidra til en sunn vekt er at dette hjelper kroppen å holde forbrenningen av kalorier jevn;

- Kvinner produserer en mindre mengder av enzymet som forbrenner alkolhol enn det menn gjør, så for å holde oppe forbrenningen på et jevnt nivå, må kvinner fortsette å drikke jevne mengder av vin, forteller Klauer.

- Alkohol forbrenner også kalorier på grunn av en prosess kalt termogenesis, sier forfatter og lege ved Boston's Brigham and Women's Hospital, Lu Wang.

Alkohol nemlig øker kroppstemperaturen som igjen gjør at kroppen forbrenner mer kalorier.

Alt med måte

Studien viser også at kvinner som drakk moderater mengder vin hver uke også spiste mindre, og at dette naturlig nok kan være forklaringen på vektnedgangen. Forskerne kan ikke si hvorfor, men det er mulig at inntak av vin tar fokuset mer bort fra større mengder mat.

- Om man kombinerer alle disse faktorene, kan det å drikke vin føre til inntak av færre kalorier samtidig som kroppen brenner mer energi. Dette igjen betyr at sjansen for å legge på seg minsker, sier Dr. Wang.

Dette er supert for vinelskere, men det er viktig å ikke erstatte mat med vin, da vil du gå glipp av viktige næringsstoffer. Dessuten er det viktig å huske på at vin inneholder kalorier, rundt 125 kalorier per glass.

- Derfor er ikke vindrikking en vektreduseringsstrategi alene. Om du overdriver inntaket av vin, er dette en helserisiko som kan føre til for eksempel brystkreft. Men, ett glass per dag, sammen med en sunn diett og jevnlig trening, ser ut som en god oppskrift på et sunt liv, sier Dr. Klauer. Vin220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning