Slank mamma

Ta tilbake kroppen din etter fødselen!

Publisert Oppdatert
Nå har du vært gravid i ni måneder, kroppen har kanskje levd sitt eget liv? Det er på tide å ta kontroll over formen din, og vanskelig behøver det slett ikke å være.

Spis for en

Når du er gravid spiser du gjerne mer enn du pleier for at babyen skal vokse og utvikle seg på en sunn måte. Nå skal du derimot gå tilbake til å spise for en person, noe som kan være utfordrende.

 • Fokusere på frukt og grønnsaker og grove kornprodukter. Mat som inneholder mye fiber gir deg viktige næringsstoffer og gjør at du føler deg mett over lengre tid. Du kan også passe på å få i deg lettprodukter som skummet melk, yoghurt og lettoster. Få i deg fisk, bønner og renskåret biff- eller svinekjøtt, samt kylling og kalkun som inneholder mye proteiner, sink, jern og B - vitaminer.

 • Unngå fristelser. Omgi deg med mat som er bra for deg. Om junkfood er en for stor fristelse for deg, hold det unna huset!

 • Spis mindre porsjoner. Ikke hopp over måltider eller begrense inntaket av frukt og grønnsaker. Du går glipp av viktige næringsstoffer.

 • Spis når du er sulten. Kjenn etter, og ikke spis når du er mett, da skal du heller distrahere lysten etter mat med en aktivitet. Gå tur med barnet ditt, ring en venninne eller les en god bok.

  Bevegelse

  Du vet nok dette godt fra før av, men du bør bevege deg for å forbrenne mer kalorier i kroppen. Når legen sier at det er greit, kan du begynne å trene igjen etter fødselen.

 • Vær komfortabel. Om du ammer bør du amme babyen din rett før du skal trene. I begynnelsen kan det holde å bevege seg foran TVen.

 • Begynn forsiktig. Begynn med lette aerobicøvelser som å gå, sykle eller svømme. Unngå hopping og spretting og store bevegelser.

 • Del det opp. Trene gjerne flere ganger om dagen i korte perioder om det passer deg best. Når utholdenheten bedres kan du øke innsatsen til litt lengre perioder med trening.

 • Ta med babyen. Du må gjerne trene med babyen, gå turer med den, jogge med vognen, la babyen ligge på matte sammen med deg på babytrening, hold den i armene dine når du danser etter musikk.

 • Magemuskler. Du skal jobbe hovedsakelig mot å fornye magemusklene dine. Gjør situps og andre mageøvelser for å stramme opp og bygge muskler.

 • Ikke glem bekkenet. Du går ikke ned i vekt av å trene bekkenmuskler, men alle har godt av å knipe. Knip sammen og slipp løs bekkenet og lårene dine fem ganger på rad, hold i fem sekunder for hvert knip. Dette kan du gjøre stående, sittende eller mens du ligger, gjerne også når du ammer babyen din.

 • Drikk vann! Drikk mye vann før du trener, når du trener og etter at du har trent. Slutt å trene med en gang du føler deg svimmel, kjenner smerter, ser dårlig eller er overandpusten.  Kilde: mayoclinic.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning