Prøverørsbloggen

Unik norsk blogg med videoer av leger som forklarer ulike behandlingsmetoder.

Publisert Oppdatert
Helseforetaket Medicus lanserte i vår som første norske klinikk Prøverørsbloggen med videoer av leger som forklarer ulike behandlingsmetoder innen assistert befruktning og fertilitet.

Les også: Ufrivillig barnløs?

Les også: Barnløshet-hvorfor, hvordan, hva nå?

Les også: Tikk-takk-desperasjon...


Hva er Prøverørsbloggen?
- Et sted hvor par som sliter med å bli gravide eller som er under prøverørsbehandling skal finne svar på de spørsmål de måtte ha om fertilitet og prøverørsbehandling. Dette er for mange en vanskelig situasjon med mange spørsmål, og vi ønsker derfor å gi gode kvalitetssikrede svar til dem. Det fins mange som mener og snakker om temaet på nett allerede. Vi tenkte at det var bra om også en klinikk kunne dele av sin kunnskap om temaet, sier markedsansvarlig i Medicus, Magnus Finset Sørdal.

Hvorfor en slik blogg?
- Vi har alltid hatt fokus på å ha god informasjon på nettstedet tilgjengelig for våre par. Vi tror på at god informasjon gjør parene tryggere i en usikker situasjon. I tillegg «tvinger» det oss til å mer jevnt produsere nytt og spennende innhold, samt at vi kan tillate oss å være litt mer personlige og uformelle, svarer Sørdal.

Bloggens fremtid
Han oppdaterer bloggen med praktiske og mindre faglige innspill og refererer fra interne møter som kan være av interesse. Legene, Dr. Terje Sørdal og Dr. Erling Ekerhovd, skriver faglige innlegg.

- Disse innleggene går på tematikk som vi tror og håper at par som sliter med å bli gravide eller som er under behandling måtte ha. Det er også disse som er i videoblogginnleggene våre. Ellers har laboratoriet bidratt med innsikt rundt hva som skjer på et IVF-laboratorium og IVF-koordinatorene med praktisk informasjon rundt behandling, forteller Sørdal.

blogg_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning