Nytt rom på 1-2-3

Tips og triks for å skape drømmerommet.

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid så mye som skal til for å endre et kjedelig rom til å bli et fargerikt og mye koseligere sted å være. Men sliter du med fantasien kan det være greit med noen tips på veien.

Les også: Gjør små rom store

Les også: Sov søtt

Les også: Oppdatert interiør


Her er noen forslag:

1. Mal en vegg
Det er kanskje den mest effektive måten å endre stemningen i hele rommet på. Finn den fargen som gir deg den følelsen og det inntrykket du vil skape i rommet. Det er selvsagt en fordel om fargen på veggen stemmer overens med fargen på møblementet.

2. Bruk tekstiler
Synes du soverommet eller stua mangler stil og et helhetlig preg? Du kan gjøre mye ved å endre gardiner, duker, puter og teppe/sengeteppe og gulvmatte. Kjøper du stoff hos en billigkjede og syr dette selv, trenger det ikke å bli dyrt.

3. Bruk planter
Ta deg en tur innom gartneriet og kjøp nye friske planter i forskjellige størrelser.

4. Del opp rommet
I små ettroms eller toroms leiligheter kan privatliv bli et fremmedord. En skillevegg/romavdeler gjør imidlertid susen. Den skaper et «rom» i rommet, og gjør det mulig å innrede hjemmet i flere soner. Hva med å lage en egen avskjermet lesekrok med godstol, bord og leselampe?

Romdelere finnes i alle farger og fasonger. Du kan ta i bruk en bokhylle, en skyvedør, eller et enkelt klesstativ trukket med stoff for en mobil variant.

5. Bruk høyden
Finn ut hvordan du kan utnytte den plassen du har best mulig, og ta i bruk rommet fra gulv til tak.

Les også: Lite rom - god plass


6. Lag det selv
For et personlig preg er det mye du kan lage selv. Du får for eksempel en unik sengegavl ved å enkelt spikre sammen greiner som du sager til den lengden du ønsker, og fester til veggen.

Eller hva med å lage ditt eget veggalbum? Du kan bruke en kapaplate, masonittplate eller blindramme til å feste bildene på. Så er det bare å gå igang med å klistre på eller stifte fast bilder i alle mulige fasonger og størrelser. Tips: Det blir finest om alle bildene er i gråtoner.

7. Mal interiøret
Har du en gammel stol du egentlig skal kaste, lei av bilderammene og stuebordet? Puss det ned og mal, så blir gammelt straks så godt som nytt!

Husk:
rom_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning