Oppdatert interiør

Bloggen er det nye stedet å hente inspirasjon til hjem og interiør.

Publisert Oppdatert
- Det morsomste med blogging er kanskje at man blir del av et hyggelig og interessant nettverk. Man får kommentarer på siden sin, og kommer i kontakt med andre med samme interesser, sier Janne Bråthen fra sin nyinnkjøpte sofa fra IKEA.

At sofaen er nyinnkjøpt vil de som følger med på bloggen whatsbloggingmyview.blogspot.com allerede ha fått med seg. På samme måte som de vil ha fått med seg historien til salongbordet, hyllesystemet og kaffekoppene.

- Jeg begynte å blogge i juli i fjor. Det var egentlig litt tilfeldig at jeg startet. Samboeren min er webdesigner og var stadig innom ulike designblogger, og jeg ble inspirert til å prøve selv også, forklarer hun.

Bråthen er utdannet grafisk designer, interiørbiten er bare en mangeårig interesse.

- Jeg er opptatt av interiør og design generelt, og da særlig fra 50-/60-/70-tallet, sier hun.

De fleste av sine egne møbler har hun fått eller kjøpt brukt. I tillegg lager hun puter, pockettrekk, etasjefat, kjøleskapsmagneter og andre småting som hun selger gjennom websiden jbdesign.no i Norge, og gjennom Etsy.com i utlandet.

Årets trend

Ved årsskiftet la stylist Paul Løwe frem en spådom i Elle Interiør om at blogging ville bli en av de store interiørtrendene i 2008.

- Det spennende med blogging er at du oppdager nye ideer, trender og designere lenge før du vil finne dem i noe magasin, sier Løwe, som er en av Norges mest profilerte interiør- og matstylister. Selv har han bloggen sweetpaul.typepad.com.

- Blogging er en super måte å få vist hva jeg jobber med. Stort sett skriver jeg om mitt arbeid som mat- og interiørstylist her i New York. Jeg har faktisk fått jobber på grunn av bloggen min, sier han.

De fleste bruker bloggen til alt annet enn jobbsøknad.

Søker man på interiørblogg på norske nettsider, finner man stort sett huseiere som skriver lidenskapelig om sine nye søte barnemøbler, nostalgiske soveromsinnredninger eller siste loppemarkedskupp.

Den norske bloggtrenden er i stor grad inspirert av den svenske, hvor det finnes hundrevis av blogger med bilder fra interiøret i folks svenska stugor. Stilen går gjerne i shabby chic og landlig romantikk.

Løwe bekrefter at norske blogger stort sett handler om shabby chic og hjemmehygge, med noen unntak.

- Janne Bråthens blogg er bra, en annen god norsk blogg er www.mandco.typepad.com. Det jeg savner mest i bloggverdenen, er flere menn. De fleste blogger er laget av damer.

Siste nytt

Janne Bråthen selv holder seg først og fremst oppdatert gjennom utenlandske blogger.

- Norge er et veldig lite land interiørmessig, og folk tar etter hverandre. Bloggverdenen er fantastisk på den måten at man får impulser fra hele verden, slik at jeg kan finne mer av det jeg er opptatt av, sier Bråthen, som henter mye inspirasjon og ideer fra blogger.

- Jeg får faktisk mer ut av bloggoppdateringen enn av blader. Jeg er glad i å lese interiørblader, men det noe mer umiddelbart over bloggene, sier hun.

For de som foretrekker magasiner, har flere bloggere også egne magasiner laget for nett, som kan lastes ned og eventuelt printes ut.

Bråthen oppdaterer siden sin et par ganger i uka.

- Bloggen min er ingen ren interiørblogg, jeg skriver om ting som inspirerer meg i det daglige, sier hun.

Nylig la hun blant annet ut bilder av fine 50-talls-farger hun fant på plastrør og båtskrog ute på en gåtur i nærområdet. Hva hun har blitt inspirert av denne uken, kan du selv sjekke ut på hennes blogg. Hvis du da ikke selv har blitt inspirert til å vise ditt eget hjem for all verden.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning