Når ingenting passer

Sjekk hvordan du kan kle deg når du er halvveis inn i svangerskapet.

Publisert Oppdatert
Når du er fem-seks måneder på vei i svangerskapet havner man ofte i en slags mellomfase hvor man merker at det er vanskelig å få klærne til å passe. Samtidig er man ikke alltid så lysten på å bruke typiske "mammaklær".

Men, du kan fremdeles finne mye i garderoben som kan passe, noe som vil spare deg for unødvendig handling og kostnader.

Her har du tipsene:

Videre dressbukse

En vid dressbukse eller en bukse med god stretch i livet er gode alternativer når de andre buksene dine føles for trange rundt hoftene.

Les også: Vær vakker gravid

Les også: Du stråler

Les også: Gravid-garderobenBluser og tunikaer

Bluser og tunikaer med god vidde er fint å bruke langt inn i svangerskapet. Gå gjerne for en moderat v-formet utringning, som gir deg et slankere og nettere uttrykk om du for eksempel har hovnet litt opp i ansiktet på grunn av vann i kroppen.

Omslagskjoler

Alle kvinner bør ha en nett og ensfarget omslagskjole i garderoben sin, gravid eller ikke. Omslagskjolen er flatterende på grunn av det lette fallet og draperingene som skapes over brystet og der man knyter kjolen. Etterhvert som magen vokser knyter du bare kjolen løsere. Har du en sort, enkel variant kan du pynte den opp og ned så den passer til alt fra jobb til fest.

Formende undertøy

Du finner hold-inn-undertøy også for gravide. Hvis du vil pynte deg ekstra for fest, kan dette være supert å bruke under kjolen slik at din vakre gravidsiluett kommer enda mer til sin rett. Dessuten holder det ting på plass og man føler seg litt strammere i fisken.

Stretch

Du har helt sikkert mange basisplagg i bomull med god stretch i. Disse er perfekte å bruke under skjorter, bluser og kjoler hvis du føler for litt ekstra støtte eller mer dekke.

Vis deg frem

Du merker kanskje at brystene blir større, men ikke gjem deg bort i store gensere - vis deg frem, husk at en gravid kropp er en vakker kropp! Ikke vær redd for litt utringning på toppen din, men husk å bruke en skikkelig BH som sitter godt.

Tights

Så lenge du ikke synes at det er ubehagelig med en smal strikk i livet, kan en enkel skinntights, leggings eller jeggings fungere godt også når du er gravid. Kombiner med en lang genser med en smal siluett.

Boyfriend-stil

Store og lange cardigans, lange topper med knapper, store kåper, oversized blazere - alt er trendy og alt passer godt til en voksende mage!

Mamma-jakke

Selv om du kan gå gjennom det meste av svangerskape uten å kjøpe for mange mammaplagg, er det likevel lurt å investere i en god mamma-jakke. Helst en god og varm kåpe med et belte som kan knytes høyt - gjerne rett under bysten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning